CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, February 28, 2009

Jadik paparazzi...(^_^)..v,peace....




Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu,
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu,
karena langkah merapuh tanpa dirimu,
ow..Karena hati telah letih..
Aku ingin menjadi sesuatu yang slalu bisa kau sentuh,
Aku ingin kau tahu..bahwa ku slalu memujamu..
Tanpamu sepinya waktu merantai hati..
Owh...bayangmu seakan-akan......

Kau seperti nyanyian dalam hati ku
Yang memanggil rinduku padamu..
Owh..seperti udara yang kuhela kau selalu ada....

Amacam,teringat zaman dolu-dolu tak??Hehe,Ryn saje jek tulis lagu tu..kot-kot la ada persamaan ngan idup Ryn yang asyik jadik paparazi je.....amek gambar mamat tuh..Huhu..
yang sdeynye..satu pon gambar dy tak jelas..Ada yang tengah menulis,ada mase tgh bukak mulut leluas..aisehman..camane nih??
Emm,ne Ryn pon baru balik kelas tambahan la neh..best gak la coz cikgu kiteorang sporting giler taw..Ryn tabik springgg kat c-gu..cayalah!!!
Em..Ryn jumpa GA tadi,memang ayu tol la coz dy pon pakai baju kurung tadi..tak mcm Ryn rine,tibai jeans jek..ape nak wat,kelas cepat sangat,tak sempat nak cari sluar laen..Da ade ne jek,sauk je la..Nampak ganas plak hrine..kekeke..



Yang kat sebelah ne Ichigo Ryn yang paling Ryn sayang...hehe..hensem tak pakwe Ryn???

Ne la Renji,,Hehe gagah perkasa taw..Tapi di alam nyata lagi terer...Nanti-nantila ryn letak gambar dy ek,,,hehehe(^_^)v..peace...

Friday, February 27, 2009

Pabila tiba hari JUMAAT.........

Bila hari jumaat jek Ryn rase sedey coz tengok ramai lelaki muslim yang mengabaikan tanggungjawab yang satu tu..Kenape ek??Susah sangat ke nak menjejakkan kaki kat Masjid tu ye?Ryn pun tak faham ngan diorang..Sembahyang Jumaat lah hari yang sepatutnya ditunggu2 oleh sume umat Islam kat dunia ne..Kenape??bcoz..hari Jumaat di dunia ne da diibaratkan pegi haji taw..pahala dapat banyak tu..
Petikan dari Tv3..Sesiapa yang meninggalkan solat jumaat 3 kali berturut-turut tanpa keuzuran,maka Allah akan menutup pintu hatinya..
Korang yang tak solat jumaat tu tak rase pape ke?Dah la tak pegi solat Jumaat,merewang tayang muka kat orang kat jalan raye tuh..pelik tol la Ryn..Ada tu da tua pon camgitu jugak..Ingatla kate pepatah "Rumah kate pergi,kubur pon da kate mari" taw tak???

RASE-RASENYER...???

Ahlan wassahlan..em jawap salam tu..jangan wat derk jew..

kangen banget same blog neh..!!hehe..Ryn skang bangge giler coz cikgu kate kelas kiteorang gempak..wah!!TQ ar cikgu Suraya..Jom start ngan dak-dak kelas Ryn ok??let's.......

Memula skali pasal Gadis Ayu @ GA.GA slalu jadi bahan ketawa kat kelas.Ryn pon tak taw ape yang dak2 kat kelas tu gelakkan..Ryn kekadang kesian kat GA tapi Ryn pon kena jaga kepentingan Ryn gak kan??GA pon tak taw Ryn slalu sokong GA dari blakang..4 you my dear nasihat Ryn jangan patah semangat.Tunjukkan kat sesape yang selalu bikin U ssh yang U lagi berjaya dari diorang okeyh??!!!Cayalah..hehe.

Emm..about Swanz,tapi Ryn lebih suke panggil diaRenji..Dia sorang yang sangat sweet..owh..cutenye dia..eh,eh??Da terlebih neh..Bukan ape cume dy dlu start dari form 2 lagi kureng baik sket ngan Ryn tapi this year dia buleh pulak get along ngan Ryn..bukan ke itu sesuatu yang bagus kalau dikirekan..kan,kan??

*=Dan Poyoz lak..kesian dia pening2 pale coz b-day gurl dia,dia tak taw nak bagi ape.Ryn ngan Fieka pon cadang la kat dia perfume ke,bunga ke..kan jimat sket..Dikira bagus ah Poyoz ne coz sanggup bersusah payah cari adiah,tapi yang peliknye gurl dia langsung tak bagi pape kat dia..skang da dkt 4 thn diorang couple..Tak ke kesian giler tuh??Nasib badan la ek Poyoz..huhu..

*=Ne lagi spasang pasangan yang membuat kelas tak berape heran kat diorang..Mak Aji dan Mr.A..Owh...berchenta-chintun tak gitaw pon kan ??hehe bukan ape kot la ley jadik paparazi ker..(ade bakat ker??)..Nasihat Ryn kat psangan neh..Jangan over dah la coz ne taw "Pelamin Angan Ku Musnah"..Kang sape nak jawap?..Muge berbahagia la ekk..

Okey ar kan Ryn amek pic kengkawan Ryn tuh Ryn letak kat sine eh..Adiosa...

Friday, February 20, 2009

Yey yey..pekse da habis...yuhue!!

Em...assalamualaikum sume..pe citer ek harine??
Ryn pe lagi ,gmbira giler pekse dah habis neh..Walaupon pekse biasa je tapi bahang nye trase tuh!!
Sume paper Insyaallah,ok tapi yg takutnye Addmath ne ha??Ape kes la sampai sume tak dpt jawap??Maksudnye Ryn tak stdy la ...hehehe..pecah lak rahsia..huhu...
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Next story lak,,
Tadi sempena yang Ryn ne Dak Form 5 la katekan..Ustz Asri ada jemput sorang penceramah ne..Kire hapng la gak coz ape yang dia bagi tau sume kena ngan batang idung sendri...uhuk!!tarbatuk lak plak...Ada mase ag Ryn citer..Jap ag ada kelas tambahan BI..
Kat belakang plak ada ne si Fieka duk memekak suruh pegi skola cepat..
Almaklum kpd sume..yang Ryn da jadi dak wanted pepagi coz da slalu sangat datang lambat...hahaha..terer uh....!!!!Tol tak???wakakaka

Saturday, February 14, 2009

Minggu nak DEMAM dah datang da.....

Assalamualaikum sume...
Ryn skang baru je balik dari kelas math tadi..penatnye otak..almaklumlah kan..ujian 1st minggu depan..so rajin-rajin kan la diri tu kan..Ehehe..
Em..sebelum terlupe,smlm sek Ryn da mengadakan hari sukan sekolah..punye la penat sampai tertido tak ingat nak solat zuhur..opss..bukan tinggal terus taw..[@-@']..haru betol..
Da la pukul tiga kena pergi PID pulak..Nasib baik mak ku sayang tulun kejutkan ..kalau tak hampeh tak bangun terus..adeh..
Bab hari sukan ne,Ryn selalunya mendominasi satu acara..bersama-sama si Maria ngan kawan kiteorg Liana N Fieka..apelagi...acara tawaf satu sekolah ar..malangnye C-gu science Ryn da siap sedia menunggu kiteorang kat tepi tangga..Matlamatnye satu jek..hehe,,tak bagi keteorang lepas ar..(mcm pegawai kastam la pulak lagaknye cikgu ne..huhu)..
Mane taknye,dari 4 thn sebelumnye lagi C-gu tu kejenye menghalau kiteorang ..ye la ..pusing sane pusing sini,panjat sane panjat sini..nasib baik tak keluar muntah hijau jek C-gu tu ngan kiteorang...Sabarla ye C-gu..bukan selalu..setahun skali je kan,kan,kan??
Dan pemenangnye Rumah Satria..ehehe..rumah sukan Ryn ar..berkat tawaf tadi..chey...##

Friday, February 6, 2009

Penatnyer.......Geramnyerr.....

Assalamualaikum sume..pe kabo??ada c-hat?? Kalau c-hat bagusler kan..Alhamdulillah..
Emm..ape yang penat??Bukan pape pon cume penat mental je coz kelas komputer kat PID jempol tak de harine...Asal??Pelik Ryn kate penat takde kelas??haha..bkn ape ..kelas tu da masuk 2 bln tak habis-habis ag so..skarang kelas tambahan da nak start..kelas tambahan dan kelas kat PID tu gerenti bertembung nyer..tu yang Ryn pening pikir camane lar idup pas ne...mesti huru-hare giler kan...
Sesape yng bek hati tolongla bagi nac-hat kat Ryn camne nak uruskan mase dgn bebetol nye...huwarghhh...ne yang rase cam nak nangis ne..

Ne bab geram ne kat minah sorang tu..pekehal kate nak datang library tapi tak jadi pulak..isk,isk..geram taw..jangan mare Fieka..Ryn cume meluahkan isi hati jek..ehehe..pape pon Ryn harap takde la jadi camgine lagi..Mengingatkan yang Ryn pon ada la jgk wat salah kat fieka so kite kire 0 dan 0 gak lah ek..
Em..citer tak banyak ag rine..nanti Ryn updte Ryn citer ag ok??Tata..See U All next Week...wah Ryn spking la pulak ..huhu...Peace Solmo dari gue RyNs...........Adiosa!!!!!!!!

Thursday, February 5, 2009

Owh sekolahku....owh rakan-rakan ku....

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...wah..cam dlm berita la plak yek..hehe
Pada hari slase yg lps,sek Ryn ade menganjurkan pertndgn bola jaring prgkat daerah dan jadi tuan rumah..
Waw,,sekolahku bangga lapulak kan..hehedan dan Ryn???
Dilantik menjadi sukarelawan PBSM brsama same 9 org lg rkan Ryn..
Macam bese jek coz takde sape pon yang cedera..alhamdulillah..syukur..
Keputusan nye sek Ryn menang naib johan..kire ok la tu kan..kalah di tangan Dato'Mansur...huhu
sukenyer sampai tekak pon sakit ar bersorak tak henti henti..ehehe..
Tapi..huwawawa!!!kerja rumah banyak giler tak siap ma..!!!kena bejage sampai pagi lak tuh..taubat tak nak join ag..uwawawa....dan kerena itu jugakla Ryn tersengguk-sengguk dalam kelas keesokan harinyer...hah..baru padan ngan muke ye dak??hehehe

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Cerita ke-2..
Menjelang nye blan 2 ne maknenye kelas tambahan pon bermula lah..so persediaan mental dan fizikal amat diperlukan bagi menjamin kelas tambahan tu Ryn tak ponteng..satu kerja yang agak berat gak la rasenyekan..huhuhu..takde maknenye!!!!!
Cerita ke-3...........
EMM...dlm kelas smlm ada satu prselisihan fhm da berlaku hanya kerana sehelai langsir...tak patut betol kan??Da ting 5 pon nak gaduh-gaduh mcm bdk kecik..dri gaduh-gaduh tu bek kite makan gado-gado jek..habis citer..toksah pening kepale..
wish me tak ponteng kelas ek...Sayonara...tata..PEACE..(",)

Monday, February 2, 2009

gempaknye...!!!

Assalamualaikum sume...
Mgu lepas ryn ada mengikuti satu lawatan dan ceramah pemantapan sahsiah kat batu kikir...Em..boley la dikatakan sangat seronok hari tu...
Penceramah tu tak dpt dkenal pasti asal usul dgn jelas tapi name dia Tuan Haji Haswandi..
Ryn tabik springgg giler kat dia...huhu sama la gak cam Ust.Azri kat sek tuh..apa yg dikongsi bersama2 lebih 50 org kat sane sngt menarik dan memberi kesan kat ryn dan mayB gak kat org len...huhu....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...