CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Thursday, January 28, 2010

Tader Tajuk Hari Ini...

Kol brape da ne??
12.26 kalau ikot jam kat komputer neh...
Alamak!!Adeq ak da nak balik skola da neh....
Ne ak tak suke ngadap komputer ne...
KAlau tak berejam tak bley...
Adus...
Novel plak tader nyer yang best-nak-mati...
Yang tangkap bosan ngan hampeh ader la...
TAk niage harine...
sedar jek da 6.20 minit pagi...
HuHu...
Nasib sempat subuh U...
HAhaha....
TApi yang takbestnyer tak masuk fulus ah...
Aiseh....
Bulan (tak tahu lagi)..
nak balik kampung...
Tak sanggup ak balik sane pokai...
Nak gak shopping...
(tu je la yang ak pikir skang..chey!!)
Hohoho...Kak yong ak nak balik bulan 2 ne kater die...
Rindu la pulok...
eh..??
Da 12.32 ne...
Adiosa...tatata...=(

Wednesday, January 27, 2010

If you could see me Now..

If you could see me now....
Fuyooo...best gak citer ne...
Rupenyer ade gak citer camgine kat library an...
uhuhuhu....
Dekat seminggu gak ar ak bace novel ne...
Kat niage..kat lam bilik...curi curi bace pon ade..
Mak aii...mane taknyer...sibuk kat "office" katekan...
olalalala...
Dalam sibuk sibuk ak ne...
Boys Over Flower tanpa disedari...
(sedar je sbenanyer,..nak menyedapkan ayat jek..)
Da nak abis da pon...
Klaula ak jumpe bebanyaknyer Dvd ke hape yang patut ke..
Sah ak borong abis...
Tak syok giller tengok kene tunggu hari,iklan lagi..penat oo.....
Mate penat..telinge lagila penat...
Mak dok membebel je coz mater ak tak berkalih dari skrin tv tuh...uhuhu...
Dalam Drama ne ade la satu lagu tu...
best giller siot....
and I can't stop humming that song...
It definitely was addictive;once you got the tune in your head,there was a little you could do to stop...
cane la gamaknyer biler citer tu da abes kan..ish..ish..ish..
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Sebelum lupe..thank SHA tuk lagulagu yang ko masukkan tu...=p

Friday, January 22, 2010

Geng Lame Bertemu Kembali..!!



Abaikan je tajuk kat atas tu coz kalau nak post menda ne...mesti nak kena pikir tajuk ...
Da malaz giller sampai kekadang ak tak tulis pon ade...
Chey...

Tapi sesikit tu ade la kene mengena ngan citer yang ak nak gitaw ne...
Smalam la...mak ak ishtiharkan cuti...
hehe...
walaupon rancangnyer hari Jumaat...
(hari ne la tuh..)
da tetibe tukar plan plak...
Tara hal punyer...
Tido pon bagus punyer sampai kol..ehemm..ehemm...
huhuhu...
Bangun masak ape yang patut tuk lunch...
Siap sume hal 'kedapuran'...
Mak pon ajak la gi kedai...
Semate mate nak beli sandal Adeq Wa...
ngan baju Alien Abang Chik....
(kemeja hijau utk pengawas perpustakaan...)
ak pon join skali...
Sampai kedai tuh..
ak da tersangkut kat handbag...
Chey...habis pitis je mak bawak ak...
mak kate la...hehe...
Ak ok je....
Kembali pade asal....
Ak terserempak ngan Deq ai...
Bukan terserempak sbenanyer tapi memang da masuk kedai yang die keje ne kan...
Kesian la pulak dia ngadu...
takpat cuti....
Sabtu ne ade aqiqah anak sedare dia yang baru lahir...
Kesian pon ade gak...
Sabo je la...
NAme pon keje ngan orang an???
Si Liana pulak...Da makin kurus ak tengok dia da...
Macam macam pulak ak dapat citer ttg dak kelas ak dulu...
Si Hajar pulak dok bengang ngan dak BBs yang mempoyokan diri...
MAcam2 la kalau da kat Giat tu kan...

Fieka pulak...
punyer la lame ak tak berhubung ngan dia....
Jumpe dia pon kat Pasaraya Din...
Huhuhu...

Ak SMS dia pon kalau ade krdit jek...
BAk kater Hajar...
Ingat kekgkawan law ade SMS percume ngan isi krtedit...
Ak maklum je la...
isi kredit sebulan skali jek...
Sebab belom jadi orang kenamaan lagi kan...

So tader la orang nak call selalu....
(kekadang rase gak nak baling je tipon tu law tak bebunyik )
uhuhuhuhu.....
Emm... nak gi mlawat blog baru si Hajar plak...
Tata titi tutu.....


Tuesday, January 19, 2010

pening den ngan tipon Abah ne...






Selamat Hari Jaid mak!!!

KAk Ngah harap mak selalu hepy N sayang kakngah selalu...hehehe....lebih2 lak...Sebenanywer d siap amek pic dengan segale jenis posing da...

Datang CC ne tipon abah takley transfer pic lak...SEdey tol da...

Whatever...smalam mak kate dia hepy sangat......

Bukan ape...ak spanjang idup ne...tak penah lagi wat surprise camgitu kt mak...Tu yang mak terharu tu...

Gare2 takley transfer pic ak yang posing giller tuh...ak letak je la pic ngan mak mase satu fmily gi melake ritu...Kire takper gak la kot....

Pic yang amek smalam pon ak pakai ikut dan jek...Ne taknyer...mak da bising ak lambat masuk office @ name saintifiknyer...dapo ak tuh....huhuu....so ak bantai je la sauk tudung...nak masuk blog kan...

Sebab emek paras perut jek...sluar pon ak taram sluar pendek...hehehe.......

SeLaMaT HaRi JaDi Mak!!!

Monday, January 18, 2010

35 minit je lagi nak kol 1.00pm.....
huru hara tol rine la..
Berkejar2 kat kedai amek barang2 yang beli...
berkejar datang library plak...
(smate2 nak pulang buku ngan post ape yang baru jadik ne....)
huhuhu..
Ermmm...harine harijadi mak..
Ak da siap wat kek lagi..
Hehe...tipu je la....
Ak beli kek segera je...
yang nampak ak wat kek tu just ak siram ngan coklat je kek tu...
kakaka...


Lame tu plan nak wat menda tu...
Since sbelum skola lagi...
Pakatan adik bradik....
Ak ngan adik ak yang lelaki tu...
Tapi kesudahannya ak jugak yang pening....=(
Mane taknyer...
Fulus ntuk wat sumbangan beli pape yang patut dia gune sume...tah ape yang dia beli ak pon tataw la dak tuh....
Tapi tak kesah sangat pon...
adat pon adek kan...
Yang kecik sorang tu pon wat sumbangan gak...
Kire cam adeq ak yang dua orang tu bergune gak la....huhuhu


Aduih......
Blakang ak da saket ne...
Hajat nak baring jap kat ruang tamu.....
ow...no,no,no,noo......
Kang gerenti tertido terus...
Ak ne pon bukan boley caye sangat....
Tak berambikla si Najwa kat skola ...
Tu yang ak dok menghitung mase nak tunggu sampai kol 1.00 ne......


Chau dulu ah....nak gi usha novel2 kat rak ne..
da busan tahap gaban da ak dok kat nege tader menda nak bace....
Tata...=P

Wednesday, January 13, 2010

Kerana mu Drama Korea... Aku sanggup Tak Tidor...huhuhu


VS
Salam sume hendaknyer...

Harine kat library tak brape baik sangat ler...
ade ke orang yang jage library ne tak bagi ak gune PC 1 coz dia nak guna??
De ke patut???
Ne yang wat ak geram tahap gaban ne...
Law pangkat pemilik library ne takpe gak ...ne kuli jek...Chey!!!
Rase cam nak bagi penampor lajulaju 100 kali!!!
Eiii...geram nyer!!!
Ok...Ok...relax.....
Sbenanyer ak nak citer sal drama korea yang diulang tayang kat 8tv ne...
Ak yang memang sejak azali lagi minat sume citer ne...
tader nak kesah ulang tayang ke epe ke ...
yang penting ak dapat tengok citer tu...
Yang jadik masla skang ne...
untuk mencapai mase yang diperuntukkan tu...lame lagi kene tunggu...
Satu kol 8.30 pm setiap hari Isnin sampai Jumaat ,
and lagi satu tu 4.00 pm setiap weekend je...
Coffee Prince la yang petang tu...2 kali seminggu je...
Taper...yang penting ak dapat mengadap TV tu lepas habis sume keje kat dapo...huhuhu
Yang pengorbanan besonye...Boys Over Flowers tu la....
stiap hari la kene siapkan sume keje sbelum maghrib.
Abah skang keje pagi...so..
malam dapat balik tuk berjemaah ngan kitorang ...
Hidup tanam anggur kat umah ne...kekadang bosan gak ek??
olalalala....
Emmmm..........Sebut sal tanan anggur ne....
Semalam Kak Ikin aka pembantu mak ak tu offer satu keje kat ak...
Orang sebelah umah dia tu yang offer dia....
p dia tak mahir komputer...
tu yang dia tanyer ak tu...
ak pon tak pasti lagi camane keje tu ...
tapi...mak cam berminat la jugak...
camane ek??
Kak Ikin tu kater ,jiran dia tu start bukak kedai dia pertengahan bulan ne...
tak lame da kan...
Law ak terime...
ade la fulus masuk lam kocek ne...
Lo tak...hai...
kayap je la yang ade...hehehe...
Ne sbelum kol 12.30 kena chaw dulu ne...
Adeq ak yang skola rendah tu balik da...
kene la gi amek...
Nak cari sal Kolej Lagenda lagi...
ade wakil kolej tu call ak smalam...
Kolej Lagenda kat mane pon ak tak taw...
Yang taw kat N9 taw ler...
Ok...Chaw dulu...Adiosa....=P...tata

Wednesday, January 6, 2010

kerjaye baru as a driver???

Olalala...
satu lagi hari tanpa orang kat library...
kikiki....best giller...
Ermmm...
hari ne tak niaga...
Mak tak terjage tadi...
ak pon same...
malas pon ade la jugak...hehehe
Bangun dekat kol 6 pagi tadi....
Jadik driver lagi...
Sejuknye angin pagi cam da kutub utara dah...
seb bak baju tebal...
sambil2 lepak kat library ne...ade la pinjam novel...
Tapi sume hampeh jek...
tak best langsung citernye...
ape tah tajuk tadi...
"Kembalikan Kebahagiaanku" kot...
Citer cam dak skola menengah punyer level...
Chey..!!!
Ne kejap lagi nak cari maklumsat pasal kolej ngan U kejururawatan....
Bagus gak kerjaye sbgai nurse ne...
Tader nurse...Doktor sendirian N dah tentu kesepian coz tader sape nak
tolong die...
Tol tak??hehehe
sebelum lupe...
Da beberape hari gak la ak mimpi pelik ne...
pasal orang yang tader kene mengena pon ade....
Yang da lame ak tak jumpe pon ade gak termasuk dalam mimpi pelik ak tuh....
Yang tu baru betul betul pelik sih..!!
Got to go...Adiosa...tatatititutu..huhuhu

Monday, January 4, 2010

Seronoknyer tader orang kat library ne!!

Salam sayang sume...
Gilak ah...awal awal da datang kat library ne coz tader orang...
hehe..mane sume orang da pergi??
Mestila gi skola beb...
Ak yang da abes skola ne rase rindu plak nak pakai baju skola yang warne biru tuh...
hehehee...poyo plak rasenyer....
Emmm...pepagi da bangkit..bukan sediakan sarapan ek..
tapi kene jadik penyelaras baju n driver kat adik2 yang baru nak masuk skola harine....
Adik Wa,dengan gaye baru...
bertudung plak...
senang lenang tanak pakai tudung kate nyer...
malas la,panas la...
Tapi ak yang sebagai kakak yang pakai tudung sejak darjah satu lagi ne...
huhuhu...(ne yang nak berlagak sket ne...)
kompem la takbagi....
Menjage aurat sejak kecil...
dapat la bimbing si kecik bongsu adeq kesayangan ak tu
pakai tutung dan menutup rambut ...
Haram taw orang tengk rambut kiter ne...
(walaupon tak der la selawa Maya Karin tuh...ehehehe)
Yang sorang tingkatan satu tu plak...
terpaksa la guide supaye jadik orang hensem kat skola...
cam kakak dia yang agak agak lawa ne...
(ne da riak ne..kekekeh)
Mesiti la kene jage beb...
Bakkate ak pagi tadi...
Otang llk yang berpenampilan menarik dan kemas...
akan disukai rakan dan guru....
Termasukla kalau nak carik awek...
Kirenyer ak ne pandaila gak memberi tunjuk ajarryang berguna kat adeq2 ak...
Hari ne Sha da ke Giatmara...
"neves giller:katernyer...
rilek ar Sha...
wat cam skola jek...
hehehe...
Time to chaw dulu...
jumpe lagi...
Adioss...(^,*)V...peace...

Saturday, January 2, 2010

Da pon Masuk Tahun Baru 2010...

Salam sume...
Diam tak diam da pon masuk 2010...
Ade la jugak rase tak caye...
2010 da pon...so...kene la percaye gak...hehe..
Alhamdulillah...
semase menjellang tahun baru..
keluarga ku sume dapat berkumpul...
cuma kakak aku yang sorang je tader...
maklumla...
Jauh kat Penang nu...
Usai solat Maghrib..
kebiasaan kmi sekeluarga akan membaca surah Yasin diketuai abah...
pada setiap malam Jumaat...
Tak sangka pulak malam tahun baru ritu..
jatuh pula pada malam jumaat...
Kire kami sekeluarga beruntung la...
memanfaatkan malam tahun baru dengan perkara berfaedah..
(hehe...rase riak la pulak..huhu..)
Malam tu pon dikate kan terjadinyer gerhana bulan...
aku takberkesempatan pulak nak saksikan kejadian tu...
Redha je la...huhu...
Seperti tahun baru yang DIharap Penuh Keberkatan ne...
ak dapat berita yang ..boleyla dianggap bagus jugak dari Abah ak...
Dia dapat sambung kontrak kerja...
Alhamdulillah...
Tahun lepas...(huhu...baru beberape hari jek lepas...)
kitorang satu rumah risau kalau2 Abah takpat sambung kerja...
perancangan balik kampung pasti akan menjadi kenyataan punyer...
Musnah la segala angan2 ak kalau balik kat sane...
terutame blog ne..
terpakse la tinggal je...huhu...
sedey maa...
Novel yang bertimbun kat dalam bilik...
da habis pon bace...
Ehsan fitrah...
Dapat la gak ak bace Harry Potter yang ak minat sangat tu...
ade la dalam 749 muka surat...
ak bace lebihkurang...2 hari jek...
hehe...power tak ak??kehkehkeh..
Skang tunggu library awam tu bukak je...ak gerenti serbu punyer...
Kiter tungguu................hihihi...
Emmm...adik aku si Ekhmal tu da pon mendaftar masuk Form 1 hari ne...
..lagi lagi tak berape percaye..
adik ak yang sorang tu da beso rupenyer...hehaha..
takpat la nak buli secukupnyer lepas ne ag...Chey...
Da dekat kol satu da ne...
Da tibe mase balik....
(Walaupon tak berape mau balik...)
terpakse la gak..kang kopak pitis ak dok sini lelama...
maklum gak...
ne CC...
hiss...bilerla nak dapat laptop sendiri neh??...
(ne lagi berangan tahap gababan...hehe)
Chao dulu...
Mak suh singgah kedai Din beli Oat...
proses diet...
ak pon join skali..
tapi biler malam jek...
banyak tol makanan atas meja...huhu
ak pon bedal la...
okeyh...Adioss...Wassalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...