CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, February 27, 2010

Abang??ape de hal !!?


Melihat ke tajuk entry...nampak beno macam ak tak kisah dengan kehadiran abang dalam kehidupan ak...
Chiss...ak tak kesah??
Bukan tak kesah..p ..nak kisah macam mane kalau dah abang pun ak tader..huhuhu
Ape rase ade abang ea??

Ikut kate Girl friend ak..

"Ade abang ne bosan la...
Kene buli jee..."

Yang laen pulak kata

"Ade abang ne tak best pun...nak control je ape kiter nak buat..."

Pastu yang laen pulak menyampuk...

"abang ak sempoi je...hehe"


So...ape keputusan nya??
Best ke tidak ade abang ne??
Para blogger sekalian...
Bagi tau la kat diri ini best ke tidak ade abang sebagai adik-beradik....

Cane????...

Thursday, February 25, 2010

*....Salam Maulidur Rasul....*

Life is TEST
Islam is BEST
Solat is MUST
Akhirat is REST
Worl is only DUST
If Quran is in chest...
Nothing need to be NEXT
Obey ALLAH first
SUCCESS will be next...
SaLaM MaUlIdUr RaSul 2010..
(TQ to my bro Shawal for this nice quote...)
(^,^)

Wednesday, February 24, 2010

don't Mess with Me!!

http://www.emocutez.com
hari ini ak telah berjaya membelasah kembali sorang budak yang selalu mengganggu ketenteraman ak...
fuh!
Don't mess with me la...!!
baru dia tau sape ak yang sebenarnya...
huhu...
tapi yang tak berapa best nya...
Tak de la teruk pon ak belasah budak tu...
setakat ak baling dengan selipar cap jopun yo..
tak syok la...
bukan Sebab ape...
budak tuh boleh je bantai gelak kan ak yang tengah berangin ne...

Chiss...pantang betul..
(Eh..pembetulan..."budak" tu bukan la budak kan...saje nak tunjuk ak power lebih sikit...)
Nasib la dia lelaki lari laju sikit...
Ak lari perlahan tak dapat kejar...
Ak pon tak teringin nak kejar...
Habiskan tenaga ak jek...
Baik ak wat jog...
Sakit gak kaki ak berlari tanpa warm up dulu...
http://www.emocutez.com
Ha kan skang da pening pening lalat..
Padan muko ak...adusssss

Tuesday, February 23, 2010

Naik Taraf...

Salam sume...
Ish...penat dah mata pandang skrin komputer ne...
menaik taraf Blog ne supaya makin menarik...
Tapi...
susah ler...
lau tak brape pandai sangat dalam hal-hal camgine...
huk uh uh...
Siap terbatuk batuk agih....
Chisss...
tapi taper...yang penting...
da ratus ratus blog ak da jenguk tadi...
Siap jadi follower lagi...
Nanti lau ade pape yang rase macam nak belajar...
Intai intai la blog diorang...
Bukan ciplak eh...
belajar jek..huhuhu
...
Eh...lupe nak jenguk blog Mr.ajai...
pe story la ek...

Monday, February 22, 2010

kembali SINGLE..

ak kembali single....
Asal??betul la...
semalam....
pagi tu dia SMS ak...
nsk jumpa katanya...
ak tak balas...
kredit tader...
ak tak sempat nak gi kedai isi topup tengah hari tu...
petang
Dia anta SMS lagi...
"Hbungan kita tak dapat diselamatkan lagi"
chisss...ak geram betol ngan dia mase tu...
Akak ak da balik Penang pulak!!!
Lepas dia putuskan nak tukar haluan...
kawan baik ak call...FIFI
dan yang paling ak tak sangka...
dia kate dia suke ak...
ak pelik
????????????????
kepala otak ak yang sentiasa geliga ni
tiba tiba je...terpadam suis lampu.....
(hehehe..)
Macam tak caye...
Dia kata dia da lama usha ak...
Tapi ak tak faham ...
Hint yang dia bagi pun ak wat tataw je...
ye ke??
bile??
Bila dia luahkan perasaan kat ak...
ak nak tertido pun ade....
huhu...romantik sangat kot...
Ak jenis brutal sket...kan...
Budak tuh betul memeningkan kepala ak...
Macam tau tau je ak tengah single kembali...huhuhu...
Akhirnya...ak kata kan pada Fifi tu...
Kite Mulakan perlahan lahan...
sweetnya...dia ...
Dia kata "ok"...
and sanggup tunggu...
terharu pulak rase ak...

Ape pun...cinta dulu da berkubur...
syukur jugak coz ak masih membina sayang pada dia..

tak de la kechewa sangat ...kot...

Thursday, February 11, 2010

One 2 Jus!! Sape Lagi berjiwa sensitif??

Opss...jangan gaduh maa...
Hal kecik jek...
Cuma nak taw sape sensitif kot...
Gurl..@ Boy??
Yang mane satu..
Mengikut kate kate kawan ak yang sorang ne..
Biasanyer yang lebih berjiwa sensitif ne..
Perempuan beb...
ye ke??
kalau lelaki macam mane??
Yang lelaki mesti jawab
"Kitorang pon sensitif gak..tak tunjuk jer.."
Gitulah...
Kalu bagi pasangan berchenta..
Isu sensitif ne biase...
Sikit2 nak merajuk then yang sorang lagi tukang pujuk...
Kalau orang yang da berumah tangga pulak..
Merajuk si Suami kalau si isteri mogok masak kalau tak dibelikan
gelang Emas 18 karat...huhuhu...
(boley gilak tu..)
Tapi korang setuju ker kalau sensitif ne
ditafsirkan hanya untuk perasaan aje??
Dah tu untuk orang yang bercinta je pulak??
Ishh macam tak je pulak...
Ak fikirkan kemudian la...

Wednesday, February 10, 2010

Budak Budak PLKN datang Gotong Royong...


Pagi pagi lagi ak da bawa motor hantar Deq Wa...
Sejuk kemain...
Dalam 9.30 ak da tercongok kat depan library ni...
sekali tengok dari jauh...
Macam tengah meraikan kenduri kahwin je gaya nyer...

Rupe-rupanya...diorang tengah jalan kan aktiviti gotong royong la...
Sapa lagi...
Dak PLKN tu la...

(chiss...macam tak sedar diri je ak pun sebaya ngan yang dipanggil budak tuh..)
hehehe...


Dulu dulu masa sebelum habis sekolah..
selalu jek berangan betapa bestnyer dapat masuk PLKN ne...
Ak siap tanya lagi tahap keseronokan PLKN ne kat geng yang da lepas pergi sane...

TApi malangnya....
Hajat langsung tak kesampaian...

Chiss...

Hancur sudah harapan ku nak bergaya seperti Diana Danialle...
mak aii!! (berangan tahap gaban doo)...

Jelous siott tengok mereka semua ni..
Tapi ada yang terlalu dangkal pemikirannya...

"PLKN ko kata best?? Macam kat kem tentera ada la ak rase.."
"Ak nak kerja la lepas SPM ne.."
"Tak enjoy la duk sane..tak ada kebebasan taw"
dan lagi..
"Ape kelas PLKN..Baik bercuti kat Langkawi lagi bagus.."


Ne la yang selalu dengar kalau kita bercerita pasal PLKN ...
Ape nak jadi dengan budak budak zaman sekarang ne kan...
(tak termasuk ak taw..)huhuhu

Tuesday, February 9, 2010

Bersyukurlah Anda jika Digelar.." Asyik Berkepit di Bawah ketiak Emak"..


Ak kembali Lagi...huhuhu...
Rindunyer walaupun baru tinggal beberapa hari...
Neh..nak cerita pasal gelaran anak emak atau anak yang suka berkepit bawah ketiak mak...


Ak boleh kerat kelingking punya kuku la...
gerenti ramai yang tak suka dengan gelaran tu..
betul tak??hahaha..
Kenapa yek??
Best ap gelaran tu...
Mengikut pengalaman ak yang tak seberapa ni...
(nak la gak bagi taw kan...)hohoho...
duk bawah ketiak mak ne banyak faedahnya...
Tak caye??
Betul la...
Macam ak kan..
Kalau ada masaalah ak mesti gitaw mak ak dulu...

Why??
sebab mak akan bagi bebelan panjang yang berguna untuk ak menyelesaikan masaalah ak yang tak dapat ak selesaikan sendiri tu...


Tu kalau ak...kalau korang cane pulak??

Ak pernah bace satu ayat ne...
"Ibu adalah panduan terbaik yang ada di muka bumi ini..."
Hehe..ade la ak ubah ayat tu sikit kan...
Sebagai yang kita taw.
Ibu mana yang nak anak dia hidup merana...
Pastinya dia akan sedaya upaya membantu anak dia yang dalam kesusahan kan??



Sama la jugak kalau masa nak menurunkan tips @ petua tradisi...
Amek contoh ak la senang...
Da 18 tahun duk ngan mak ne....err..tak ade la 18 betul kan..hehe..
tapi genap tahun ne 18 la ...
petua ngan tips yang dah diturunkan kat ak
kalau nak ditulis dalam buku untuk diterbitkan pun tak muat...
apatah lagi untuk kegunaan masa hadapan...
semestinya penuh dalam kepala otak ak yang geliga ne...hehe
(nak jugak..=p)...

semestinya anda harus bersyukur jika anda seorang "anak emak"
atau dah jadi faveret duk di bawah ketiak mak tu...
Sesuatu hal yang pasti...

Seorang anak yang cemerlang dalam akademik sekalipun tidak akan dapat mengatasi kebijaksanaan si ibu...

Tuesday, February 2, 2010

Mr.Fafa and Miss.Riry...

Siapa Mr.Fafa and Miss.Riry???
Yang tiba-tiba menjadi tajuk blog ak ini..??
Watak percintaan novel terbaru Alaf 21 kah??
Pasangan sehati sejiwa yang berjanji sehidup semati kah??
Ataupun...
Nama 'tokey' kayu balak terkemuka Malaysia???
OH....bukan..bukan.....
Bukan 'sesape pon'...kalau hendak disenangkan cerita...
Chiss!!...
Jangan marah sesiapa yang membaca....
Ak masih tercari-cari ayat yang sesuai...
untuk menggambarkan siapa mereka berdua..
Dan sebenarnya...
(bacanya mengikut melody Yuna..)huhu...............
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
( Kenapa Ak tak ada idea ni??
Penat otak ak yang genius ne nak memikirkan ayat yang terbaik untuk ditaip....
Tak pernah terjadi lagi sepanjang ak menjadi penulis blog...
ini la first time ak rase...
Cam nak pecahkan aja monitor ni......
Kenapa la saat begini 'jugak'..
idea langsung tak ada...???
Ne ak nak meraung ne...
Berkenaan Mr.Fafa dan Miss.Riry yang misteri tu...
terpaksa la ak tinggalkan dulu...)

TAK SUKE NYER....!!!

YoU KnOw..I wAs ThingKiNg....


Ak terasa nak membuat penambahbaikan kat blog ni....
Perkara pertama ialah menukar bahasa rojak yang selalu ak guna....
Cuma satu sahaja yang ak taknak tukar ialah ganti nama diri ak ne...
Ak still akan guna 'ak'...merujuk sebagai diri ak yang cumel ne....

Ala...terguna juga perkataan tu...
Dah terbiasa...
Sedap sikit hati membacanya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...