CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Monday, June 27, 2011

I'm a "LITTLE" bit Crazeeeee about this

Assalamualaikum chinggu...


Kelmarin...ak telah tersinggah kat satu kedai kasut dan terjumpa
sneaker chantek giller doe....

Balik kolej ak asyik teringat2 jer...
Miahahahahah..
ottuke?? Bayangan kasut tu asyik bermain2 diruang mataku...huhu



disebabkan ak tader keje selain basuh dan jemur baju hari ini...
jadik dengan bersungguh2nya...ak
search kat pakcik Google dan
taraaaaaa !!!!

ak jumpa mereka ini...


Bergaya sungguh...kalau ak pakai lagi bergaya...haha

Tapi yang penting...sneaker tu da masuk list yang mesti beli...
Dah bertambah lagi...
Hailaa hailaa.....tunggu duit bertambah dulu...

Buat masa sekarang ak tak leh membazir pitis...
mati la ak nak bayo duit buku sgale...
huhuhu

Da la skang duit mengalir macam air paip kot...
kalau ak tak berjimat...memang laaa...


Walaupun ak meminati sneaker tu...wedges macam ne tetap di hati ak...huhu

Tapi ak ne kate je suka jenis yg macam ne...tapi kalau ak beli...
belum tentu ak brani nak pakai...
Kerana

*..Takut pakai jenis tinggi ne...( tak mcm pempuan betol..)huhu

*..Takut kaki ak terpeleot ag...sakit kot terseliuh ne...hurmmmm

*..Susah nak berlari kalau ade kecemasan...hahaha...betol ape??

*..yang paling ak takut ialah...ak beli sesaje jew tak pakai...........
itu adalah satu pembaziran dan mesti dielakkan...kan..kan???

Oraittt....habis suda entry ttg kegilaan ak skang..
Annyong chinggu 
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Saturday, June 25, 2011

The Sandwich Story

aSSAlamualaikum dan salam sejahtera..
Huhuhu...sudah lama ak tak update entry baru...
Macam biasa...tader citer penting serta bosan ngadap lappy..

Ha hah...dulu mase tader lappy...
ketar2 jari nak buat entry baru...skang...malasnyer ya ampun..huhu

Ok...straight to the point,,,
Ak nak wat entry sandwich hari ini...


1st bread :


Ak balik kolej da...perghh...penat siot bawak barang...galas beg berat satu hal..
scapula ak sakit kot...huhuhu
Duk dalam bas pulak sakit lutut...
macam2 hal...nasib sampai Ipoh petang..luas lagi pemandangan dari sampai malam...
tak tahu la ak nak gagau kat mana untuk sampai kolej...

bila sampai awal pulak..
<--------fulus bapak la banyak ak habiskan...
Beli barang keperluan...barang tak perlu...
Kalau dalam Ekonomi Asas ak blaja form 5 dulu...banyak barang kehendak la dari keperluan..
ngaa hahaha...memang habiskan duit je la ak...hailaaaaaaaa.....


2nd bread :

Kolej tak jadi memindahkan kami hari ini kerana bangunan baru mengalami keretakan dan perlu dibaiki.
katanya kami perlu tunggu hingga hari selasa baru tahu pindah ke tak...]
kalau tak,kami sume kene jadi pelarian kat kolej org la pulak...

Gyaaaaa...penatnyer...
tak ketahuan cane ak nak angkat beg ak yang bersepahan atas lantai ne lagi...
nak bawak turun beg ne...kene mintak tolong kengkawan..
Walaupon aku ne gagah perkasa..untuk beg berat camtu..tak terdaya da ak...
STRESSSSSSSS !!!!!!!


3rd bread  :

Ak suda habiskan 16 episod drama Marry Me, Mary

 atau boleh juga dikenali sebagai Mary is Out at Night
sebab selalu kuar memalam nak jumpa pakwe dy sebab ayah dy tak suke pakwe dy...
huhuhu...

Ak malas nak tulis sinopsis citer ni...nanti ak ngarut2 je...huhuhu
Yang paling penting watak Utama drama ne iaitu Jang Geun Seuk


sangatlah mencairkan hati ak..see
Hansomenyer.............
ahh..collapse...huhuhu




4th bread :

Disebabkan ak tgk citer korea waktu cuti..
ak telah mengalami sindrome carik wajah korea di Malaysia..

Gyaa...mane nak jumpa...huhuhu...
Waktu2 ak tgk drama Korea ne la baru terasa macam tak bestnyer single..

harhahaha
Pastu bila ak da kembali ke alam realiti...sume tu hayalan semata...
Oh no no no...cita2 ak ialah bercinta pas kawen...

Cinta big foot tak boleh ade dlm idop ak...
Sebab ak rase la kan...bercinta sekarang 
dalam umur ak yang setahun jagung manis ne...()
boleh ke kekal sampai ak sedia nak kawen nanti...

Roomate ak kate..
" Rynie..tak semestinya macam tu...manba tahu org tu suka kat kita, tak mustahil dy akan stay ngan kte pai sampai masa utk kawen.."

Ak pon ade gak pikir2...
Teringin gak nak couple ne...haha
Tah la...ak macam tader keberanian dan tak percaya pd diri ak utk syg 
menyayagi seseorg untuk ak anggap dy istimewa...

Ak takut bila pikir ak da sayang orang tu sangat2...sampai masa kami akan berpisah juga
sebab cinta tu hanya cinta BIGFOOT jew...

HAilaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Ak kene jumpa pakar tak lama lagi...
masalah sungguh ak yang sorang neh...hahaha



Dengar tak lagu latar ak ne??
Dalam Marry Me ,Mary OST..
Jang geun Seuk my 2nd husband to be ak nyanyi...hahaha...

Tapi slow sket lagu ne...nak latek yg rancak ke ek??...
hurmmmmm.....

Ok chinggu...
sudah habis ayat tatapan umum...
tinggal ayat private jew...untuk blog lain...hehe



Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Wednesday, June 15, 2011

Tak Tertahan lagi !!!

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Ak semakin dilanda kemalasan yang melampau
untuk membuat entri baru...
Dan sekarang ditambah pula masalah broadband ku yg agak lembab ini
Lagi lagi dan lagi buat ak malas...

Buat blogger yg ade singgah blog ne...
Ak akan terjah blog korang sume balik bila line tenet laju okeyh...huhuhu.

Ok...Straight to de point...
ape yang ak tak tahan ne ialah mengenai drama TV3 ni..


Haihhhh.....tension ak menonton drama ini...
Chiss...sakit ati ak tgk kat Elena tuh...
Grrrrr...geram kat Saliha yg bawak watak ne...huhu

Dlm novel yg ak khatamkan tu...
mane ade perangai dy teruk begituan sekali...

gi pon...dalam novel
karya Meen Zulaikha ne menggambarkan yg Elena ni seorang yang agak la sopan santun...
Tapi dlm citer ni.. Watak Elena yang dijayakan oleh Siti Saleha ne tak lekang
dengan skirt dan dress paras lutut dy tu...

Ada satu dialog tu Elena kate macam ne kat Seth...
"Nama saja org Islam,tapi Islam atas kertas"
pastu kesokan harinya...(dlm drama ne la...)..Elena nak pergi kerja pakai skirt...
tu ,melambangkan Islam sangat la...heh...

Dalam citer ni kalau Saliha tu tak pakai skirt tak leh ke??...
Memang sepanjang ak tgk drama ne...si Elena tu tak pernah lekang ngan skirt..menyampah pon ade...

Ok ok..memang betul drama dari novel tak semestinya sama...
tapi jgn la over sangat kot...
Tak seronok pon...

Tapi watak Yvonne yang dipegang oleh Wan sharmila memang mantap...
ak suke  watak dy yang jahat tu...
menjadi betul...huhu


Tapi..ape yang penting ak suka Aaron Aziz
ngaa hahaha....




Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3


Saturday, June 11, 2011

Sape menang ak blanje SugarSugar sebijik

Assalamualaikum u alss...
Seperti yang diketahui...hari ini adalah hari penentuan pemenang piala FA tuh...

haiii...ak nak buat entry panjang result belom tau lagi...
tapi adiahnya ak akan blanja la pemenangnyer gula2 sebijik
macam yg kat sbelah ne -------->
huhuhu


Sape menang agaknyer??......

Penantian satu penyeksaan...harhahaha

Ok la...ak bukan minat sangat bola pon...sesaje je buat entry...huhuhu
tata chinggu..



Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Tuesday, June 7, 2011

Kesian.. Rambut adik telah menjadi mangsa

Assalamualaikum chinggu...
Anyong..huhuhu...
rindunyer kat blog...

Entry Wordless Wednesday ak tu sejak hari Rabu tak berganti..
ni baru nak wat entry baru...

Ak agak kepenatan kebelakangan ini...
Sejak abah keje siang...ak ikut mak gi niaga...so pagi ak tader masa nak N9 apatah lagi blogging..
Balik umah ak da tader mood nak bukak lappy...
Konon nak tunggu malam...bila malam pulak sayang masa tidur...
Ak kalau dah ngadap lappy...sah2 la tak cukup sejam dua kot...huhuhu


Ok berbalik kepada tajuk asal entry ak ne..
Ak telah menggunakan adik ak  sebagai  model rambut untuk eksperimen style rambut..
dan dengan sedikit bangga ak nak umumkan yang ak
SUKSES kott....hehe
ce tengok bawah..



ni rambut adik ak sebelum ak gunting...
Pueh den suruh minah ni diam...Goyang2 sana..goyang2 sini..
nak tgk cermin la..nak buang air la...
Hailaaa adik ak ni...

Setelah berperang menggunting rambut beliau dengan keringat memenuhi dahi..
( Hiperbola sebentar )hehe

Taraaaaaaa !!

chantek tak rambut adik ak tuh??

Ok fine kalau tak lawa...huhu
tapi ak tetap puas hati sebab berjaya menstylekan rambut minah ni...
mwahahaha...
( Tapi bahagian depan je la...)
Belakang ak just pendekkan je...
Jadik tak lawa rambut adik ak tu...sorry dik..hehe

PENGAKHIRAN kepada entry ni...hari ni ak ikut mak abah gi Bahau..
Buat Pinjaman ASB , buat IC baru..  IC darjah 6..huhu
Beli beg galas baru...besau tak??
Dan gunting rambut ak dak dik wa...

Ranbut adik jadik pendek betol...
macam ne..
dan ak salah satu style rambut sbelah ne..
ce teka rambut ak yang mane??...huhuhu..

Ok chinggu...Da malam..
nak menguruskan rumah tangga dan bilik yang 'berselerakkan' ne...
hailaa...penat sih jadik suri umah..hehe...
Tatatititutu


KyuRyn SugarSugar <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...