CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, July 23, 2011

Kembali tak siuman ... Sebentar ...=)

Assalamualaikum dan salam Perak Aman Jaya..
Waa...ak da pakai Perak Aman Jaya sebab ak kan duk kat Perak...huhuhu

Dah tak lama lagi kita nak sambut 

Tapi ramai dah tak sesabo nak sambut Raya...
dan salah seorangnya tu ak la...
huhuhu...

Shopping kat Giant tadi sempat la ak membeli stok cikedis dan cookies..
Ak baru je duk sini lebih kurang sebulan la...
tapi stok biskut da tinggal yang tak brape sedap jew...

Ok fine...ak makan dengan banyaknya bila malam...hahaha...

Da lame tak update...
ak buat jadual tau nak on lappy...
Hari Jumaat dan Sabtu je...sebab kalau ak on hari lain...habisla ak...
Dah la dalam kelas semedang jadi burung belatuk...
pantang rehat kejap...
kepala atas meja...
contohnya macam ne la  

Waa...penat otak der...
Sekarang kene blaja kira-kira...
Kira berape tablet ubat nak bagi kat patient....
brape mililiter nak suntik insulin...huuuuu...
Ak tak suka Matematik.....
boleh ketar lutut  nak mengira kalau zaman skola menengah dulu...

Tapi so far boleh la buat...
Matematik kira2 ubat ne...mane ade sama ngan Add Math yg ak amek dulu...huhu




Oh ye...persiapan puasa so far ok dah...

Raya ??...satu je dah..
Ak beli wedges kat Angelo Moda !!!!!!

1st time beli yg sangat tinggi (bg ak..= )
Gayat la....huhuhuhu

Tapi..Tiket pegi balik tak beli lagi , baju kurung ak tak berjahit tahun ini...
lagi ??....kak yong da kate tak nak balik N9 nak raya kat Penang...
 Abah pulak nak pindah Kelantan...

Makk aihh...jauh pulak la ak nak balik umah kalau cuti...
Perak aka Ulu Kinta ni da kira jauh utk sampai N9...Kelantan??
ermmmm...Pasrah je la...ak malas nak membantah 




oh ye...Apa yg buat ak jadi kurang siuman sikit hari ni...

Alkisahnya......lepas subuh tadi ak malas dah nak tidur...so ak on la lappy..
kunun nak Fb je..last2 ..
sangkut tgk drama korea
yang Kibum yang sangat hensome, ..
yang sweettt.......macam gula-gula...

yang chomelll....
dan memukau pandangan mata , jiwa dan juga raga...

Ak pun dengan sukarelanya setia menghadap skrin sampaila episod 5...
Akan tetapi tiba2 je subtitle dah tader,,,

Frust dowhh.....
nak tahu last episode jadi apa...
waaaa...sedey neh..
Kene jugak ak search kat You Tube...heshhh....

Upsss...ade tanggungjawab yang tdak dilaksanakan lagi...
ok Chinggu...see next entry....

Line kat sini tah ape ape je...
jadi nak blogwalking pon tader mood..
lembab giller kot...

kat rumah nanti...ak BW pai sakit jari...huhuhu
Btw... Al- Mubarak...
Hope. tahun ni ak tak kene puasa ganti banyak2...huhuhu...



Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Sunday, July 10, 2011

Bekalan Air tidak mencukupi di UK !!??

Salam penuh kerinduan dari ak...
wahhh...udah lama nih ak tak update entry...

ak sekarang di UK !!...huhu
Bzzz beb ...
baru pindah kolej la katakan...
Mengangkut air lagi...

Dari sehari ke sehari makin jauh ak mencari air tuk mandi...

Kalau la nak tahu...
Semalam adalah 1st time bilik air kat bilik ak ader air tahu !!!
Bilik org lain da puas banjir da...

Dah la ak duduk tingkat 3...
hidup memang tak lepas dari 3...
kat Ipoph dulu...tingkat 3 jugak...
Kolej baru pon 3...

Pueh la den daki tangga nak sampai bilik...huhuhu....

Tu la...dulu xcited nak pindah tmpat baru...sekarang rasakan !!
air kadang ade kadang tak...
SHOPPING MALL jauh ya ampun...
Dulu jalan kaki da sampai Ipoh Parade...
Dulu Bilik air sebelah bilik je...Jemur baju pon kat depan pintu ...
Betapa rindunya kemudahan disitu...
mwawawawa...

Pagi subuh hari tadi ak bangun mandi dengan xcitednya
dlm bilik air sndri...
hahaha...
Siap berus segala sinki dan simbah lantai...

Dan hasilnya...lantai bilik air ak da bersih...

ala ala macam ne la...agagaga..=P
Kalau la chantek begitu skali bilik air ak...huhu

Kelas da start...
makin Bzz ka ak pas ne..
( tapi FB sempat je )..haksss...(^_^)V...peaceeee...

Oraitt chinggu...
memandang kan line Broadband ak da hijau..
( bukan maksudnya laju )
ak nak stop online jap...
Jumpa di lain entry...
adios amigos...
Annyong....

Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Friday, July 1, 2011

Sape duk Ngutuk profesion Nurse..memang TAK BERAKAL !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ak tengah hot ne sebab roomate ak secara tak sengaja terjumpa satu
blog yang mendedahkan tentang betapa sempitnya pemikiran 
segelintir rakyat Malaysia tentang profession Nurse ini...
check this link..veniraisland 

Ak sebagai pelajar dip Nurse under KKM nak la menjelaskan disini bahawasanya
ape yang tak puas hati beno dengan nurse??
Tak sedar ke..kalau  sakit masuk hospital...sape yang akan memberi penjagaan diwad??
Kalau bukan NURSE...

Ak betol hangin ngan sape yang kata nurse tu takat keje
bagi orang yang tak lepas masuk UNIVERSITi..aka BODO la maksud nyer???

Weii...ak masuk U dulu kot...sebelum amek dip Nursing neh..
Mulut longkang tak hengat doe...chisss...sakit hati ak bace komen kat blog Veniraisland tuh...

Ape...kalau masuk UNIVERSITI pastu grad then merata carik kerja tak ketahuan dimana2
tu kira bagos la??
Baik la sape yang amek Nursing ne...Sah2 lepas study 3 tahun...terus TENTUNYA dapat kerja dah...

Tak perlu sibuk sibuk nak bayar PTPTN kottt.......
Pelajar Nursing under KKM dapat elaun setiap bulan...
Hang ADE?????

Antara UNIVERSITi bidang Nursing dan belajar under KKM nursing..
Korang ingat lagi vouge la blaja kat UNIVERSITI tuh...
tak bley bla...Memang la belajar bidang yang sama...
Tapi at least kami yang dari SPA8 ne memang sahih terbukti dapat kerja terus !!!!

Pastu...kalau dah tahu dari MRSM,SBP apesal isi jugak permohonan SPA8 tuh??

Nampak sangat korang pon tak percaya pada kemampuan diri sendiri...heh...
KAlau da pandai Pintar Bijak bestari...tader la maknanya nak apply jugak
Nurse SPA8 tu kan?? kan????

Hanginn...hangin....!!~~~~

Lagi satu..
cakap je banyak...injection segala bagai hangpa tahu ke menatang ape??
Dressing ,
intradermal ,
subcutaneous ,
intramascular 
tu hangpa tahu ke nak buat??...Ce habaq mai sket. !!!

ak memang tak boleh menerima segala hinaan ini...

Mereka yang membuat segala hinaan pada profession Nurse ini memang takkan sedar selagi tak kene btang idung sendiri..

Kalau perempuan...tunggu la time nak bersalin nanti..
Tahu la betapa pentingnya Nurse dimuka bumi ini...

Kalau pikir yang Jadi Nurse tu sume loser...
yang otak sempit hina NURSE memerlukan khidmat NURSE bila masuk hospital tu...
lagi LOSER tak hengat !!

NURSE bukan ORANG GAJI OK !!!!
dan BUKAN JUGA LOSER !!!

Hospital tanpa NURSE boleh ke??

Profession NURSE bukan saja mendapat pahala didunia..,
bahkan juga diakhirat...Pahala tolong orang tahu tak??

Ce INSAf sikit pada sesiapa yang menghina Profession Nurse ini...

Sekian ..Wassalam


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...