CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Tuesday, August 30, 2011

Selamat hari Raya part2 & Goodbye Heechul oppa !!


Selamat hari Raya Aidilfitri buat sume blogger di mana saje anda berada...

Mood ---> Tak brape bagus coz Tv tader citer best..
taon ne tak balik kg...
Movie dlm lappy da selesai ak khatamkan...

Bosan ni..huhuhu...


ok...Sebenarnya nak update citer pasal SuJu..

Esok merupakan hari utk heechul lapor diri utk military service...

Dah la lama kot ..bukan macam Khidmat negara kat Malaysia...
3 taon kot beb !!

Huuuu...cane ngan SuJu pas ne...
Lepas 8 tahun baru sume selesai..so pas 8 tahun baru akan nampak dorang
bersatu balik...

Dan kyuhyun adalah member terakhir yg akan lapor diri..dy maknea kan...huhuhu

ni adalah Schedule for Super Junior member ENLISTMENT into ARMY:


Kangin= 2010-2012

Leeteuk-Heechul= 2011-2013

Yesung= 2012-2014

Shindong= 2013-2015

Sungmin, Eunhyuk, Donghae and Siwon= 2014-2016

Ryeowook-Kibum= 2015-2017

Kyuhyun= 2016-2018                                                                           



My Kyuhyun lambat lagi...hehe




Dorang baru je buat comeback kot...
alahaiii......





leeteuk ak belom dapat berita lapor diri bile....
eeteukki 





Super Junior...
walau ape pon yang terjadi...
ak tetap Die Hard Fan korang..


SuJu ..
!




Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Friday, August 26, 2011

Happy Eidul Fitri dan Selamat Balik kampung !!

Assalamualaikum dan...

Selamat Aidilfitri..Kepada sedare serta sedari...
Setahun.,.hanya sekali..merayakan hari yang mulia ini..

huhuhu...Like2...blog ak da pakai lagu raye ..
nada dering raye..
Mood raye...shopping raye..
hahaha...

ok last day Di KSKB Ulu Kinta..
( untuk orang lain.last day ak sok)
ak balik esok naik tren...alaa...
macam biasa..ak memang selalu terlambat kalau bab beli tiket..haha

NMind..asal ak dapat balik suda...

Sesi praktikal hari ne...otak melayang2 tak cukup tido..
tadi tak sempat sahur....bangun lambat ak pon malas nak amek air panas kat pantri...

Ak da pandai syringn out ubat dari vial , da reti buat simple dressing , take off suture..
bangga2...huhuhu
Balik raye blaja injection pulak..

pukul 5 ne nak gi shopping kat Greentown Mall..
wahhh...seronoknya
bersama-sama Mimi n kak aimi...
Yang balik awal..jangan jelezzz u ollss...huhuhu

u ollss...ak dalam mood nak nyanyi lagu raye nih...
tak kire la sumbang ke..nak ujan ke pas ak nyanyi..
'yang penting gi kelas ne ak nak pasang lagu raye !!!...huhuhu

Tak sabarnye nak balik !!


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Wednesday, August 24, 2011

Cinta Selepas Kahwin

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Waa...tak lama lagi dah nak raya...
dan ak pon da dapat kue raya yg ak tempah hari tuh...
~S.E.R.O.N.O.K~

huhuhu..
Dalam seronok2 ni...jadual ak makin pack kot.
Assgment yang nak kene anta malam Khamis lagi...
Test CPR 50 soalan ...ESOK ok...!!
mati ak nak bace buku + note...
Susah la kalau tak praktikal lagi dah nak wat test.
Ak Seteresss...

huhu


Ok...entry sebenar...
ak jumpa kat group Persatuan Singgle2 Sedunia..
smart tak??...haha
ak join group tu...dan jumpa citer ni...
ce hayati

INDAHNYA....
ak pon ade citer2 nak berchenta pas kawen tau...haha
EnJoY guyss...


"kisah bait rumah tangga baru yang bersulam cinta...sweet je..huhu ...(^_^)"

Bila aku teringat balik cerita ni, aku mesti tergelak sorang-sorang. Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih. Entah dari mana la datangnya. Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la. Lepas tu terus kami kahwin. Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami. Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.

Eiiiii… geramnya aku!!! Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku. Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku. Haihhh… memang sakit hati. Baju baru kot, mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna. Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…” Eiii… geramnya aku!!! Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping. Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!.. Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh. Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je. Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!! Huhh. Memang sakit hati betul!! Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana? Kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang… Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa hanset… hehe..

” Eiiii… geramnya aku!!!! Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api. Ok fine. Aku masak je. Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan. Aku hidang bagi dia makan. Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa. Tapi dia diam. Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan. Habis makan pun tak kata apa. Aku pun confius. Dia ni takde respons. Sedap ke tak?? Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah. Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa.. Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal. Tak boleh start. Panik gak la aku time tu. Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh… Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal. Then, aku call dia. Yang aku tak boleh tahan tu. Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan??….

” Eiii… geramnya aku!!! Tapi dia datang jugak lepas tu. Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh. Dan lepas start terus boleh… hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”… Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas. Dia kata pergi sekejap je. 2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah. Dia nak pi buat keja dia. Takkan nak kata tak boleh kot. Kerja arkitek biasalah. Busy la kot. Tapi memang agak sakit hati jugak lah. Boleh dia lesap macam tu je. Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke. Tapi memang hampeh!!. Langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de. Kosong inbox!!

Eiii… geramnya aku!!! Pagi tu aku basuh baju. Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna. Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh. Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu. Jeng3.. Huishh siap dengan surat lagi. Suratnya berbunyi begini: 

"Kehadapan isteriku, Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa. Jangan marah-marah ek.. hehe.. Saya bukannya apa, saja tulih surat nih.. Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi Pertama sekali saya nak bagi tau lah. Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak. Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha.. Ehawak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!! Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha… Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’. Comel sangat… Iskk.. Awak ni.. tak perasan ke?? Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh. Memang saja je saya tak mau bawa hanset time tuh… hihi.. Takut terkantoi. Ye la saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh… memang tension. Susah betul nak cari. Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi… Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm… Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu… Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata. Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot. Ikut jam dinding kat rumah kita. Iskk..awak ni.. tak perasan ke?? Keempatnya time keta awak rosak… hmm. Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!! Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik. Tau tak saya langgar semua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak?? Iskk..awak ni.. tak perasan ke?? Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas. Saya lagi seronok. Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja je tak call awak…hihi… Tapi saya ok je. Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih… “Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “ Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^) Last but not least. Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak… p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi Love, Suamimu...

mood :: Soooo Sweeet!!!...Untungnya ada orang yang sayang...(^^,)

Wednesday, August 17, 2011

Aku Juga Inginkan kisah Cinta Seperti Dia

Assalamualaikum dan salam 12 Ramadhan...

Ak terasa nak menaip kata2 di keypad lappy kesayangan ak ne bila terbaca
satu kisah Chenta yang buat ak rasa betul2 terharu...( erk??..)
Tah la...tapi ayat yang sesuai untuk ak describe perasaan bila baca kisah Chenta
diorang yang memakan masa 13 tahun untuk bersatu tu....

Terbaek la !!

Alangkah nya kalau kisah ak juga seindah itu...

Serious...ak nangis masa baca citer tu..
huhuhu...
Apa la ak...
Tapi ayat yang ak paling menyentuh jiwa ialah

“Saya nak kita bukan sekadar kawan. Tapi dengan syarat…”


Sebagai seorang gadis biasa...
yang masih belum penuh ilmu didada....,
Yang masih mentah dalam Cinta
yang masih tercari-cari erti sebenar apa itu Kasih dan sayang yang membawa ke Syurga...


berharap agar suatu hari nanti..
seorang yang betul2 ikhlas menyayangi...
mencintai ak apa adanya...
membimbing ak kejalan yang di-redhai oleh-Nya..
Akan hadir menjemput ak menjadi suri hidup dia...

Ak harap apa yang ak impikan ni bukan sekadar impian semata...
Nak baca tak apa yg dy tulis dalam blog dy??.....
klik bawah ni....





Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

Monday, August 15, 2011

Still Marry Me..

Salam pagi...
Da sahur ke??..
Huhuhu...baru pukul 1.oo pagi kot...hehe

Ak tibe2 rasa nak buat entry baru sebab nak memperkenalkan
lagu baru yg ak letak kat blog...

Ok..mujla2 ak letak lagu Super Junior Mr.Simple

5th Album mereka...
tapi ak dengar macam menyerabutkan je...hehehe
walaupon ak Super fan of course...
Tapi ak nak letak lagu ne la...

Ost dalam Still Marry Me
yang Ki Bum yang hensome, kacak bergaya....
mencair,mencuri hati ak..jadik hero...
hahaha.....



Dalam citer tu...sebab terlalu Chenta la kat Girl tu...dy sanggup warnakan rambut
jadi grey coz girl tu tua 10 thn dr dy...
Jadi dy nak la nampak macam lebih tua dari girl tu
dan membuktikan Chenta dy pd girl tu dan bukan sesaje nak memain...

Gyaaa...sooooo SWEEEEEET...huhu...
Lagi satu yg ak suka ngan citer ni..
outfit heroin sangat CHANTEK siot...

Kasut,kardigan....waaa....lawa sihh...
tak caye tgk la citer ni...

ok la...nak citer pasal background song jer...
terlalut sampai memane tah pulak..huhu


So enjoy the song...tata..
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3


Sunday, August 14, 2011

Giveaway Dari Korea @fasihah.com


Ak join Giveaway lagi !!
LaGI dan lagi....hahaha...ak suka !!
Ni la aku kalau bukak blog, koje ak join Giveaeway ...
Nak nak dan nak jugak adiah dari

tu...hehehe

Okeyhh...GA tu dilancarkan sampai 15 Ogos yakni esok...haha
selalu last2 ak join...huhu
Tarapapa...yang penting ak join...
Nak adiah dari Korea !!!..hoooyeahh...

Term n Condition serta maklumat lanjut sila klik disini

tataTITI tutu...



Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...