CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Friday, March 23, 2012

baby..meh mandi !!.... (^_^)

Assalamualaikum...
wahhh..Alhamdulillah..Kita masih berjumpa lagi dengan Hari Jumaat penghulu segala hari.

Hari ni dekat hospital..ak dapat experience baru iaitu
bertemu dengan newborn baby,
Mandikan dorang,

Berjaya buat pada baby betul..bukan maniquin ..
haha...
Masa nak mandi baby tuh teruja sket coz baby kan kecik je..
Mula-mula je nangis..pastu masuk dalam air je terus baby diam..waa...baby memang suka air la rasanya...hahaha...

Mandi baby boy..Lepas je angkat dari tub , letak atas towel..
boley plak baby kencing..eee..
nasib baik akak misi pakai apron.. (^_^)


 Lagi..dressingkan cord dorang tuh dan
paling best skali dapat bagi suntikan Intradermal aka BCG dengan berjayanya !!
Yezzaaa..alhamdulillah...

Nampaknya skill injection ak masih bagus ag..haha
sejak-sejak da naik sem 3, jarang jumpa bagi ubat dengan suntikan.
lagipun, pesakit tak suka...kan sakit, sape nak...
Tapi yang penting cross intradermal da settle...hoorey !!



Minggu depan Isnin , last day ak kat Hospital Seri Manjung before balik KSKB untuk amek
 English exam..

Hari isnin tu CI nak bawak group ak gi menyaksikan kelahiran...
Hari tu..emmm...selasa kot..tak sempat nak tengok pon...uhuhuhu  
Sempat ikut CI buat placenta inspection je..
Kitorang sampai je..Baby da ade atas katil dah...haha
sempat tgk placenta je yang dilahirkan...
sedey wooo...huhu

Tapi tak pe la...dekat Ipoh pon sempat je nak tgk.
Tapi at least ak da ada pengalaman before posting kat Hosp Ipoh nanti...

 
Terima kasih sangat-sangat kat CI Hosp Manjung cuz sanggup tunggu kitorang sume kat skill lab sampai pukul 5..
pastu sanggup eksport kitorang gi wad postnatal..
pastu sanggup tunggu kitorang buat prosedur sampai berpeluh-peluh..
Jasamu semua CI akan kekal dalam ingatan...
seriously..tak ramai CI macam korang sume..I LOVE u lah CI ..hehe



Cheonmal Khamsahamnida to all Clinical Instructor because always help us
sem3 Batch 1/2011 here in Hospital Seri Manjung.
Love u alls CI !!

seriously.. !!


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


baby..meh mandi !!.... (^_^)

Assalamualaikum...
wahhh..Alhamdulillah..Kita masih berjumpa lagi dengan Hari Jumaat penghulu segala hari.

Hari ni dekat hospital..ak dapat experience baru iaitu
bertemu dengan newborn baby,
Mandikan dorang,
dressingkan cord dorang tuh dan
paling best skali dapat bagi suntikan Intradermal aka BCG dengan berjayanya !!
Yezzaaa..alhamdulillah...

Nampaknya skill injection ak masih bagus ag..haha
sejak-sejak da naik sem 3, jarang jumpa bagi ubat dengan suntikan.
lagipun, pesakit tak suka...kan sakit, sape nak...
Tapi yang penting cross intradermal da settle...hoorey !!



Minggu depan Isnin , last day ak kat Hospital Seri Manjung before balik KSKB untuk amek
 English exam..

Hari isnin tu CI nak bawak group ak gi menyaksikan kelahiran...
Hari tu..emmm...selasa kot..tak sempat nak tengok pon...uhuhuhu  
Sempat ikut CI buat placenta inspection je..
Kitorang sampai je..Baby da ade atas katil dah...haha
sempat tgk placenta je yang dilahirkan...
sedey wooo...huhu

Tapi tak pe la...dekat Ipoh pon sempat je nak tgk.
Tapi at least ak da ada pengalaman before posting kat Hosp Ipoh nanti...

 
Terima kasih sangat-sangat kat CI Hosp Manjung cuz sanggup tunggu kitorang sume kat skill lab sampai pukul 5..
pastu sanggup eksport kitorang gi wad postnatal..
pastu sanggup tunggu kitorang buat prosedur sampai berpeluh-peluh..
Jasamu semua CI akan kekal dalam ingatan...
seriously..tak ramai CI macam korang sume..I LOVE u lah CI ..hehe



Cheonmal Khamsahamnida to all Clinical Instructor because always help us
sem3 Batch 1/2011 here in Hospital Seri Manjung.
Love u alls CI !!

seriously.. !!


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


Wednesday, March 14, 2012

Pangkor vs Posting (n_n)y

Assalamualaikum dan salam penuh keceriaan berada di Manjung Perak.   !!


Ak akan ke Pangkor hari Ahad nanti !!
weee haaaaa...
seronoknya..
Special Thankss to patient kak Amaa yang sudi nak 
buat BBQ kat sana.
( ak tumpang menyemak je..hehe )

Akhirnya Impian ak nak gi Pangkor bila posting kat Manjung tercapai gak..
ehemm....hampir sebenarnya..
kan belum pergi ag kan...huhuhu


Semalam kami semua seramai 25 orang pelatih sem 3
sampai di Manjung iaitu KKI cawangan Lumut
lepas mengharungi OSCE yang macam...
( speechless ..ta tau nak kate ape dah )
huhuhu...


Rupenye kolej ni jauh giller dari Ipoh..
warghhh..sampai Manjung malam kot..
penat ngangkot bag yang macam nak bawak gi haji tu..
pakcik driver kolej bawak kitorang gi makan dengan baik atinya...
PAKCIK !!    I  u lahhh... (n_n)y


Ni view dari beranda tingkat 2 kitorang duk...Chantekk siot..

Ak study nota paediatrik tadi sambil menikmati pemandangan alam yang 
indah..
Subhanallah..Indahnya ciptaan Allah...

Tunggu ak keje pagi, petang sakan ak gi photoshoot kat tepi laut...hahah.
Kawan2 ak sini pon tunggu time je.

Hari ni dah la 1st time posting kat Paediatrik.
keje salah syif plak tuh.patut pagi gi petang...huhu
Kan da terkontang-kanting sorang2 kt wad.

Nasib Staff nurse baik-baik.
Dalam tegas,ada lembutnya mengajar ak n de gang.
Penat woo kalau tak reti ngan budak2 ni..

Kami lalu je pon budak2 tuh nangis..Kalau buat prosedur lagi la...
Bersabar je la ak...

Tak sempat nak bergambar depan Hospital . Tapi ,...
ni je ak mampu..
amek dalam Van before masuk keje tadi...huhu


Taraaaaa...Hospital Manjung
Posting untuk 2 weeks..
1week ward paediatrik , 1 week ag masuk ward Gynaecology.

Ok la...lewat dah ni..Tata.
Wassalam..( sok keje petang gak..haha )

Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


Sunday, March 11, 2012

[Audio rip] 120303 Kyuhyun's new OST for drama God of War (Ep 7) - YouTube

[Audio rip] 120303 Kyuhyun's new OST for drama God of War (Ep 7) - YouTube:

'via Blog this'

Monday, March 5, 2012

rindukan mereka !!

assalamualaikum...
Rindu mereka..seriously..
My Life..

padan muka ak..tak balik cuti lagi...

Sabarla hati..demi pengajiandan masa depan..korban sedikit waktu bersama.

Apa pun..Mak Abah..kak ngah rindu korang !!




Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


Untunglaaaa boleh cuti di rumah...(T_T)


Assalamualaikum dan salam cuti untuk ak....
huuuuuu..ak tak balik cuti kat umah....
fulus tak cukup..Nak cakap kat mak, ak tak sampai hati la...
Nak minta apatah lagi..naSIB BAIK  ak ada seorang pakcik di sini...
dapat la ak tumpang umah dyorang ni seminggu....

Disebabkan ak tak balik , jadi ak amek kesempatan ni untuk habiskan kelas memandu.

Yeah !! ak akan pandai membawa kereta apabila balik cuti sem bulan 6 nanti...hahahhaha
jangan jelezz u allzzz...huhu



da nak pukul 11.30am nih.
Ak lupa nak gosok baju tadi..alamakk  !!
Oh..oh..Sayur bayam tadi tak goreng lagi ...
( hehe, nampak tak kerajinan ak disitu ??..)..hahaha

orait chinggu ya...annyong


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...