CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, May 27, 2012

Balik KSKB !!

Assalam reader Manisnyer Si SugarSugar...
semoga hari ini lebih indah dari semalam, dan hari esok menjanjikan kebahagiaan...
cheewahh..peewit.. (n_n)V
macam ayat novel la pulak kan..haha
untuk

...sy tahu awk bace blog sy..hihi..Thankss 

Oraitt...penantian satu penyeksaan dan ak memang tak suka menunggu...
tapi sekarang ak tetap jugak kene tungguyang
janji pukul 10 tapi dah pukul 2 tak sampai2 lagi...

( nak letak kat facebook jap lagi...hahaha.. )
da la mals nak fikir..


Semalam gi jalan2 for the last time kat Taiping..
Dah hampir sebulan posting sini baru lah ak bershopping sket..



Ak da tau da..kalau gi sana tak beli kasut lagi..memang tak sah..
posting 1st time kat sini mase tu ak memang tak cukup pitis giller2.
jalan2 kat Taiping Sentral
nak wat cane..murah sangat...hehehe...pastu mula la menyesal bila duit habis...
dah selalu terjadi...haha


Beli pashmina ngan baju..Pashmina dan kasut untuk raye..flat satu ,wedges tahun lepas satu...
Proaktif kan..awal2 ak da beli..haha



oh ye..Drama Gemersik Kalbu dah habis download...yay !!
dan da habis tengok jugak..

Pada pendapat ak ..antara drama ngan movie..baik la adaptasi novel ni buat drama..
tak de la jadik macam movie Ombak Rindu yang mcm hampeh tu..hah..

vs
Kalau korang tak setuju yg movie Ombak rindu tu tak best, itu terpulang la kan..

Sebab ak tak suka Ombak Rindu tu sebab Maya Karin ni je..ade ker Izzah dalam drama tu pakai tudung mcm Maya Karin tuh..
kalau tak reti pakai tudung bawal..sarung tudung Segera je tak boley ??..
Buruk beno rupa Maya Karin dlm movie tuh..haha

Ahh..lupakan saja Ombak Rindu..fokus kat Gemersik Kalbu ..
haihhhh...Best lakonan si Suffian aka Aqasha dlm citer nih..
( ak suka janggut dy tuh...hahaha.. )

nah gamba dy..weeeee...ensemnya la pulak laki org nih..opsss..haha

dan lagi..dengan wife dia mase kawin beberapa taon lepas tuh..

lagi

rambut panjang dia..hihi
 dengan gitarnya...( bila la ak nak pandai men gitar ni.. (-_-)'
and last but not least..bila ak kawen nanti nak amek gamba camgini ok..huhuhu

Ok la..adios..nak gi lepak bawah tunggu bas yang tak kunjung tiba..tata
Assalamualaikum..=)
(rasa nak tukar la lagu blog...tunggu la dulu..masa tak mengizinkan..)
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar



Monday, May 21, 2012

Bulan Rejab..bulan Istighfar

Assalamualaikum dan salam bulan Rejab,

Ohh yezza..sekarang da masuk bulan Rejab dan kalau tak brape nak ingat bulan Islam
meh pakat nyanyi ramai2 nasyid Raihan
lagu Bulan-Bulan Islam yang popular tuh..hehe

Kalau korang nak tahu..Imam Syafiie rahimahullah berkata,
terdapat 5 malam dalam setahun dimana Allah S.W.T akan bukakan pintu langit.
salah satu malam tersebut adalah malam 1 Rejab..
Hari ini la malam satu Rejab tu.. 21 Mei 2012.

Bulan Rejab juga dikenali sebagai bulan Istighfar so marilah kita perbanyakkan doa supaya dosa2 kita, ibu bapa kita dan ahli keluarga serta muslimin muslimat sekalian diampunkan Allah S.W.T.
Mudah-mudahan doa kita dimakbulkan oleh-Nya.Aminn......

Nah doa untuk bulan Rejab yang di amalkan oleh Rasulullah s.a.w...



 Sekadar menyampaikan...Pic doa ni amek kat FB tadi..
Share2 dari fb Ustaz Don ..

Selamat beramal...(n_n)V

Saranghae...
KyuRyn SugarSugar

Sunday, May 20, 2012

Beto Kusyairi dlm Selagi Masih Ada...( jatuh cinta.. )V

Assalamualaikum ya habibi ya maulana...
Good Sunday to all...hihi

Cuti harini..walaupun hanya sehari..
lepas bangun tido balik..dan bangun semula agak lambat..
Itupun lepas mak call...( Mak, i miss U..)

Decided to watch Malays Drama and end up crying..uhukk

Drama yang mengisahkan tentang
Harith iaitu Beto Kusyairi 
seorang akauntan dan part time photographer jatuh cinta pandang pertama
pada seorang pensyarah Dahlia iaitu Tunku Norhanis masa tgh photo shooting..
ade ke client tgh posing dy amek gambar Dahlia..



Permulaan cerita dengan bait-bait puisi yang indah
untuk halwa telinga...
Ak suka giller ngan puisi tuh..siap salin lagi..
sebab bila ak hayati bait2 tu...sweet sangat...

" Pabila mencintaimu itu indah..kembalikan dirimu muncullah.."

ak edit dan jadikan background lappy...

kelakar part Harith nak memikat Dahlia..
dialog yang bersahaja..mcm si Beto tu cakap spontan bukan ikut skrip...

Selepas berkahwin dan akhirnya Dahlia mengandung..
sesuatu yang tak diduga berlaku..
Dahlia disahkan menghidap Alzheimer iaitu penyakit ingatan.
Biasanya terjadi pada org tua2 ni...ala..senang cakap penyakit nyanyuk tu..

Tapi dalam kes Dahlia ni terjadi pada dia yang baru berumur 28 tahun..
Mcm tak sangka la...
Mula2 dia lupa letak barang kat mana..pastu lupa hari apa dan akhirnya yang paling mencabar sekali
Dahlia lupa pada suaminya sendiri ...
Kesian kat Harith..tapi dia sanggup jaga
dan masih sayangkan Dahlia...


Part ni yang ak nangis nih..Nasib baik roomate tak nampak..haha

Dan pada suatu malam..Dahlia tersedar dari tidur dan dia tiba2 teringat kembali kenangan bersama suaminya..
bagaimana mereka jumpa, saat diorang kawin..


So Dahlia pun menulis sepucuk surat untuk suaminya malam2 tu
mengatakan yang walau apa pun yang terjadi..
dia tetap menyayangi Harith dan Dahlia minta supaya
Harith jaga anak mereka yang akan lahir nanti dengan penuh kasih sayang
sekiranya umurnya tak panjang...

Dan dia juga sertakan beberapa pucuk surat untuk anak mereka
bila anak dia sudah besar nanti...

Yang part ni macam dalam citer Kuch Kuch Hota Hai tu la pulak ..
part yang Rani Mukherjee bagi surat untuk anak dia tiap2 kali birthday tuh..haha

Ending drama ni kabur..
macam citer Secret yang Jay Chou( yang hensem tu ) tu jugak..



extra pic ( hensem kan...!! ) 
lepas Harith baca surat yang Dahlia tulis kat dia malam tu..
dia minta tolong kawan si Dahlia bawa isterinya tu ke kedai kawan Harith tu laa..



 then pastu Harith bawak Dahlia naik scooter ..
gi mana ak pon tak tau...

Alzheimer memang tader ubat..so Dahlia mesti tak sembuh punyer..
Ak rasa ending dia just nak cakap yang walau apa pun yang terjadi..
Harith akan tetap sayangkan Dahlia je kot..ak agak la kann...

Hahhh...penat ak nanges2 tgk citer ni..bosan sangat tader benda lain nak buat ..
and yes lepas habis tgk drama ni baru tersedar..
UNIFORM KEJE ESOK tak gosok lagi...

And YES lagi...ESOK dah hari ISNIN..
dan I just wanna say that I
berlaku kadang2 je la...haha
lagi2 time tak dapat cuti mcm sekarang...
oraitt...time to stop..
see ya..Assalamualaikum.
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...