CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Monday, September 17, 2012

Vitamin C free dipagi hari.


Isnin yang ceria lagi indah berseri-seri...
well..hari ini ak bercuti..rasa bahagia sangat nih..

Oh ya..sebelum terlupa..sebab semalam tak update so ak wish hari ni la..
Selamat Hari Malaysia wahai negara kesayanganku MALAYSIA !!



Disebabkan hari ni cuti..ak rasa kaki gatal2 je nak jalan2 gi makan roti canai kat Pekan Tanjung.
Sebab ak berdua je ngan Amirah kawan ak tu, ak ajak dia jogging aje lah..
konon jogging..ak berlenggang je sepanjang perjalanan tu..hahah.

Bila jalan lebih kurang 10 minit, tiba2 satu Van Kementerian Pergigian Malaysia berhenti offer nak antakan kitorang ke Pekan.
Ak senyum nak sampai telinga sebab perut ak da berbunyi kuat giller.

Uncle yang tolong antakan ak n Mira tu pon nak gi pekan gak sebab nak beli slipa jamban baru kat bos dia sebab yg lama tertinggal kat Penang...hihihi

Waaa......semalam dah roti canai, hari ni roti canai lagi..
Sia-sia je ak turun 100gram sebab ak confirm pasni akan naik beratus2 gram lagi.
Haishhh.......makan tak ingat dunia, pastu mula la nak menyesal makan banyak..
Bersenam malas..haha

So sepanjang perjalanan balik sempat lagi ak snap beberapa keping gambar..
credit to Amirah Che Engah.



GAmbar terakhir di atas jalan . Ak baru nak posing baring2 kat atas jalan tuh tiba2 satu kereta datang..
Pon Pon.....rupe-rupenya kak Diba n kak Ama.
Diorang suh naik nak anta balik kolej...hikhik
Yay ..dapat tumpang  ..takyah ak jalan kaki dah..
Walaupun tak sempat nak bakar lemak lepas makan roti canai tadi tapi at least sempat la jugak ak berjalan-jalan tadah muka kat matahari amek Vitamin C free dan lepas rindu kat KSKB dan Pekan Tanjung terchinta lepas 2 minggu ditinggalkan..

Esok da start keje kat Klinik Ibu dan Anak Mengelembu.
Nak kejar cross sem ni sampai habis pastu nak carik cross Gastrostomi feeding plak..
Time2 ak memerlukan la jugak susah sangat nak jumpa...

Owh ye..ini mungkin entry terakhir untuk bulan September.
Rasanya pasni bukak sebab nak masukkan movie baru je. Tu pun kalau ada yang sudi nak bagi sebab kebanyakan mereka yang ade banyak movie posting jauh2...

Hahhh...nak citer KOREA yg pentingnya.
Broadband pon da tak mampu nak downloadkan...lembab semacam je..Geram pulak ak.
Bukan pakai banyak kali pon..ishhhh..

Ok la u olzzz..Have a super duper nice holiday sebelum kembali ke rutin asal esok.
Tata titi tutu.
Assalamualaikum.

Saranghae.
RynieNas KyuHyun

Saturday, September 15, 2012

When you get sick...(ermmm..I want my mak damn much..) =(


Yes..the Saturday that I've been waiting from Monday morning dan hari ni bermula lah cuti selama 2 hari setengah..
Gyaaaa...penat berdiri akan diganti kepada tidur tapi esok ak akan balik ke KSKB terchinta meneruskan khidmat bakti di Klinik Kesihatan Mengelembu..

Ak baru je memikirkan untuk mengemas segala barangan yang bersepah2 tapi ak rasa ak diserang demam secara tiba2 ...
Sakit tekak , sejuk gigil2 n sakit tulang..
Patutla ak rasa pening berpusing2 masa kat wad semalam dan tadi...

Sakit buat kita insaf dan lebih bersyukur serta menghargai kesihatan yang kita miliki selama hari ini kepada Allah S.W.T sebelum sakit mcm sekarang..

Bila tengok patient kat wad ak teringat kat mak ngan abah kat umah..
Macam mana tahap Diabetis abah..macam mana dengan mak pulak ...kadang2 terpikir kat diorang ak rasa nak nages pon ade...ishhh...
( Sorry u alzz..kalau ak tgh sakit ni memang mudah citer pasal mak abah n nanges2 walaupun baru 3 minggu je balik Perak ..hailaaa...... )

Next month datang Taiping lagi untuk night shift dan ak da boley rasa mcm mana mengantuknya dekat D2 medical Female sebab malam2 tak busy pon kecuali ada patient admit ward malam2 buta tak pon pagi disubuh hari..
Hikss...seram ak...Kene sedia kopi siap2 dalam pantri la nampaknya nih..

Next 2 weeks ade exam formatif. Wish me luck ..
Ya Allah S.W.T ..Semoga usaha ak study tak sia-sia.Aminnn

Haritu OSCE kan..masuk nih...:
  bandaging Stump Above Knee...


( ak terkial2 walaupun pakai 3 bandage saiz besar.)


Keyhole dressing

ak menggigil perah swab, gunting gauze...tapi Alhamdulillah...ok sumenyer..

Pendidikan kesihatan tentang jagaan kaki pesakit Diabetis.
Perkembangan dan pembesaran kanak-kanak 6 tahun.
Injection : pemberian insulin.
( yang ni kat wad ak paling suka buat...best bagi injection kat orang nih..hehe peace... )
Sebab masa 5 minit setiap station ak pulun habiskan dengan seawal yang m ungkin dan masa yang berbaki seminit dua ak buat dengar ape orang station sebelah tengah cakap...
So Automatic ak dapat tau sbelah curtain tu ade prosedur ape...hahaha...

Ni taktik rahsia ok..Sila jangan bagitahu sesape...hehehe




Itu lah sahaja kisah ak minggu ni...OSCE ak tak sempat nak update sejurus selepas berakhirnya
sebab ak tinggal Lappy ku ini di asrama Taiping sebab takut ak tak study tapi tgk movie...

Thankss u olzz melawat blog dan like.
SAYA SAYANG KAMU KETAT-KETAT.
muahhh-muachhhh
Tata Titi Tutu...

( sok nak gi makan Roti  canai double tripple yang ku idam-idamkan sejak minggu lepas...hikhik )



Saranghae.
RynieNas KyuHyun

Wednesday, September 12, 2012

Malique feat Black..Teman Pengganti

U olzzz...'
layan lagu ni jap...



 Ketawa bersama..
menangis bersama..
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama...

Semenjak dua menjak ini semakin kerap ku diganggu visi,
bila celik, juga bila mimpi.
aku nampak kau, tapi bukan ak yang disisi..
dia membelaimu dengan izin dan permisi..

sentuhan katanya semua kau iakan..
sentuhan jari kau diamkan dan biarkan..
aku redha walau tidak ku damba,
walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta,
kenangan dibina kita indah belaka..
ketawa bersama , menangis bersama ku bersumpah harap kita mati pun bersama 
namun hakikatnya..bukan mudah
 aku sembunyikan gulana gundah..
sergalanyakan berubah.....

dengarkan apa yang ku mahu luah.

Rahsia ini ,
telah lama ak pendamkan..
tiba masanya..segala-galanya kan ku ceritakan..

Aku kan pergi..
pergiku tak akan kembali..
tiba masanya..
kau cari teman pengganti..

Dalam dunia yang maya,
prejudis dan bias, kita tak terlepas dari terkena tempias,
rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias,
tidak kubidas, tak berpaling walau sekilas..

Hanya kau yang tahu kodeks ku yang kompleks,
dalam disleksia cuba kekal dalam konteks ,
bila dunia seolah tak memahami, 
kau sudi selami, dalami dan mengalami.

Setia mendengar, sentiasa hadir...
ingat setiap ulang tahun, setiap hari lahir..
tiba pagi syawal kaulah yang terawal..
syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal

70000 hijab harus ku singgkap,
kusorok balik tingkap penjara hinggap,
dalam diam ada, seorang yang kupuja,
kau teristimewa tapi dia yang sempurna..
dia yang sempurna..
dia yang sempurna..

Rahsia ini ,
telah lama ak pendamkan..
tiba masanya..segala-galanya kan ku ceritakan..

Aku kan pergi..
pergiku tak akan kembali..
tiba masanya..
kau cari teman pengganti..
ooooo

Sejak dua menjak ini, kumencari fungsi kewujudan, 
dalam persekitaran yang penuh dengan kejumudan,
 Terperangkap dalan jasad ku keliru,
mujur ada kau si peneutralisasi pilu, 

Namun ak tetap murung, berkurung..
tubuh makin susut, menunggu tarikh luput,
komplikasi di halaman susuk kiri,
makin susah nak berbafas, nak bergerak nak berdiri.

Lagu ini yang terakhir aku sajikan,
kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan..
Jaga diri, jangan makan hati 
yang patah kan tumbuh yang hilang kan berganti..

Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
cincin, kunci , dompet dalam laci..
ada sikit wang itu saja baki..
moga-moga cukup untuk majlis tu nanti..

Aku kan pergi..
bertemu kekasih abadi..
tiba masanya..
Kau cari teman pengganti..




Korang tau tak lagu ni??

Lagu ni sedih semacam je bila ak dengar...
Rasa macam ada mesej disebalik lagu ni..
Err...Malique ni sakit ke ekk ??

Iskk,iskk...ak dilanda kerisauan bila dengar lagu ni..
Malique mcm citer pasal diri dia je...
huhuu

Haihhh...ak da imaginasi jauh sangat ni..

Sorry Inche Malique..tapi lagu ni menyentuh hati saya la..huhu

ohhh..pening pale menatap skrin dari tadi..Tata u olzzz.
I love U..hikhik

Saranghae.
RynieNas KyuHyun

Wednesday, September 5, 2012

Welcome to Taiping with Love..

Hai u olzzz...Welcome to Taiping with Love..muahh muahh..

Akhirnya ak sampai juga kat Taiping nih buat kali yang ke brape belas..Ohoohoii posting oh posting..
Ak posting kali ini untuk sem4 pulak..hehe..


Neh..tempat menginap..Dan ak dapat tingkat 3..That's sooooooo ''NICE"..cheittt

Praktikal kat wad A1..Female Ortho..
6 patient je tadi..perghh.
Wad D2.medical Female ..tu minggu depan .



Before sampai sini ak n the bebudak laen ikut lawatan ke rumah orang2 tu iaitu 
Rumah Seri Kenangan  ( RSK )kat Taiping nii..
alahhh, kalau tak ikut dari pintu depan,sbelah kolej ni je RSK tu..saje bagi feel jauh2 la konon kan..haihhh..
Second place kitorang gi ialah dekat Sekolah Tunas Bakti Taiping.

Dalam tu ak takleh nak snap pic ape ape pon..
Kawasan larangan bergambar..Ni je yg ak mampu tunjuk..Tu pon jumpa lepas search kat pakcik google..hehe...Thanksss Google.

Skolah ni khas untuk kanak2 lelaki berumur 10 hingga 18 tahun sahaja.
Mereka yang mempunya masalah kelakuan yang teruk serta tak terkawal jika disabitkan kesalahan jenayah akan dihantar ke sini bagi pemulihan selama 3 tahun, tapi kalau kelakuan dan prestasi bagus mungkin mereka akan keluar awal lah.

Oraitt, tu dari penerangan oleh orang penting skolah tu semalam..
Masa kitorang sampai kami diberi taklimat dan pendedahan tentang sekolah tu dan apa yang diajar oleh pasukan pengajar sekolah tu semasa kanak2 ni menjalani proses pemulihan.

Diorang diajar berkaitan dengan kemahiran la..
Elektrik
Kimpalan
Automotif
pertukangan ??..ade rasanya..
dan yang paling fames skali..
Roti dan kek.


Ak kempunan giller nak makan pizza yang diorang buat.Sempat beli roti biasa2 je..
Tapi seriously..sedap giller..dipasarkan kat seluruh kwsan Taiping rasanya hasil kek dan roti tu..
Baru je tadi jumpa sejenis  kat cafe Hosp Taiing neh...Dasyat ahh diorang..

Kat situ kanak2 paling muda berusia 13 tahun. Pemalu budaknya bila cik Misi datang melawat..hikhik
Kitorang dipersembahkan dengan nyanyian dan dikir barat dari diorang ..

Well, bukan nak kata la, tapi ramai jugak yang good looking...Hihi.. 


Pandai men gitar pulak..hadusssss...kenapalah boleh termasuk kat situ..
Nasib kita masing2 tak sama kan... =(

Suara pun sedap..nyanyi lagu Sejati sebijik mcm Awie..haha..Cair ati akak misi dengar !! hikhik

( Maafkan ak kerana masukkan gamba mamat bertiga ini..hehe..saje nak semakkan entry  )

Ok korang..Pada sesiapa yang lapar  lepas tgk kek n roti atas tu gi masak k..haha
Cik Misi takleh nak masak..boleh panaskan makanan pakai air panas je yang mampu...
wuuuuuuuuuuuuuu...sedey kisah idup ak..

Tata reader...
I love U !!..hikhik

Saranghae.
RynieNas KyuHyun


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...