CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, December 23, 2012

Running to JPJ and Running Man

Alhamdulillah..
selesai sudah masalah ak..
hahhhh..

Selepas 14 hari menunggu akhirnya pagi ini
ak dah memiliki lesen P yang sah dengan susah payah dan jayanya...
bangga dengan diri ..kekeke

berkenaan tajuk entry..
takkan la ak nak berlari gi JPJ tu kan..memang takkan sampai la jawabnya..
saje tulis wat gempak...haksss

ok la..ak takde apa-apa lagi nak taip buat masa sekarang..

Busy sangat ngan running man...ahaha..
busy gelak sakan sampai sakit perut..
Apa je lagi keje kat umah ni selain tgk movie..kemas2 umah..masak2..gaduk ngan adik2..


Itu saja..daaaa......
Saranghae.
RynieNas KyuHyun

Thursday, December 20, 2012

motor atau teksi ??


1st entry dirumah setelah 20 hari kat rumah..
Baki cuti ada lagi 10 hari..

Dalam masa 10 hari ni ak akan settlekan masalah lesen ak nih..

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana ak berjaya lulus kereta dan motor walaupun untuk dapatkan lesen kereta ak perlu repeat sebab gagal parking untuk cubaan kali pertama...haha
Sebab tu la jugak ak balik lambat dari orang lain untuk cuti sem tahun ni....
rugi..rugi..

Well..masalah ak bukan la besar pada orang lain..
Tapi bagi ak itu susah sebab ak dah la tak tahu jalan kat KELANTAN nih.
Semua kemudahan yang ada pun jauh ya rabbi..
LAin dengan NEGERI SEMBILAN KESAYANGAN ku dulu..
segala-galanya mudah..

Kedai ?? jalan kaki pon sampai.
Pasar raya ??..naik motor tak sampai 10 minit.
Balai polis tersergam indah..Baru buat je..
Hospital ??..lagi la dekat.

lagi ??
JPJ ?? lagi la...5 minit ak dah sampai..

kak kat KELANTAN sekarang..
tempat ak kene balik setiap kali cuti..
nasib baik ada mak. BAru nampak macam ak betul2 balik kampung..
kalau tak..langsung tak ada makna..

Rindukan NEGERI SEMBILAN...
rindu
rindu
rindu lahhhhh

Berbalik kepada masalah ak tadi..
Ak da tekad Ahad ni ak akan gi kat JPJ sendiri..
Bawak moto ataupun pilihan lain naik teksi..

kalaulah apa-apa jadik kat ak nanti..
Ak mintak maaf kat semua orang yang pernah ak sakiti..tak kira dimana jua anda berada.

kepada Mak, Abah, Adik , Kema, kakyong...
Kakngah mintak maaf banyak2..
segala salah silap kakngah.

to kakyong..
andai kata mu terbaca entry ni..
n time ni ak da takde..
Sorry takpat ade masa majlis Perkahwinan mu.....
cepat2 KEJE..nanti senang lepas kawin ...
mu nak beli ALZA kan...hhuhuhu

Thursday, December 6, 2012

Kyuhyun - That man (eng/rom subs) KRY concert in Seoul - HQ





Gyaaaaa....That Man Kyuhyun version..
OST dari secret garden..
Hyunbin nyanyi lagu ni tapi seriously ak prefer version ni..
Sorry HyunBin..
I do love your voice but Kyuhyun version is much much much BETTER..
hehe..peace <3 p="p">




Sunday, December 2, 2012

Ini TIDAK ADIL BAGIKU.....~kau ada ?



HARI MERUNGUT HARAP MAKLUM...

Minggu ni keje Taiping lagi..( Tak nak dahhh )
Ak pack barang ala kadar je..tapi still banyak nak kene bawak..

bantal, selimut, towel,cadar, biskut, gelas ,sudu, pinggan, baju tido, uniform..
lagi ??...baldi, berus, sabun, ubat gigi...slipa jamban..kasut skolah...

warghhhh...tak kira ak nak bawak beg kecik jeh.

Ak malas..luggage ak dah penuhkan dengan baju yg nak ditinggalkan kat KSKB..

Pn mcm kejam je suh kitorang gi keje lagi walaupun minggu depan adalah minggu untuk balik bercuti sem..

Dengar citer keje sampai Jumaat je..Alhamdulillah.
Balik mesti Sabtu paginya tu kan...

PENAT GILLER !!
Mana nak serah kunci kat PA lagi, mana nak angkut buku2, bantal segala masuk stor pulak..

Kenapa mereka tak pernah nak memahami situasi kami student yg dah lebih hours praktikal
tapi still nak dihantar jauh2,kot ye tak nak bagi kami lepak2 kat kolej ..anta je la kat hosp paling dekat...
walaweiii...........

INI TIDAK ADILLLLLLL......~~~!!

Ni lagi satu..
Result dapat dah semalam.
arghhhh...
ak tengah bersedih gila2 nih..

Masih tak capai target yg ak nak dari sem lepas.......
Merawat duka lara dengar lagu G-Dragon , tgk Running Man..
Lepas gelak2 sampai sakit perut..sedih balik...huuuuuu...
Susah kalau tak cerdik sangat ni.
Jeles dengan sape yg 4flat..sape yg pointer tinggi2....
tinggal 2 sem je lagi..
sem 5 dan 6...KiLLer sem..
sape kate sem 4 senang ???

Memang la senang je time praktikal...
Bertulis susah..
ak tak pakar bab itu....

10 hb 12 ni ak amek JPJ test untuk motor.
Harap2 ak tak kandas mcm JPJ kete hari tu..
kalau kandas gak..melayang lagi duit ak..
serius tahun depan elaun masuk lambat dari awal  sampai la hujung tahun..
MAna nak korek duit cam tuh..

Sem 5 dah mula busy sangat2..dah naik merah kat bahu kan..
Tanggungjawab pun besar.
Adik2 akan pandang kita..
Pengajar pun mengharapkan kita jadik yang terbaik untuk adik2..
Staff Nurse kat wad akan anggap kita da pro segala prosedur...

Excited nak pakai merah di bahu..tapi ak lagi TAKUT  ..
setahun lagi sebelum line biru di kepala...


Please be nice to me...
off now..next entry I'm gonna write GD song,Missing You..
such a ear friendly song..
Assalam...
Saranghae.
RynieNas KyuHyun


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...