CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, January 27, 2013

Ceramah apakah ??

Assalam you alzzzss...
Hari ini ak rasa macam nak menaip pulak..
gatal-gatal aje jari-jemari ku ini untuk menaip ( ececeh )setelah penat menatap literature review Research yang tah bila-bila tah nak siap tu..haihhhh

Oh yaa..maaf terlambat sedikit,
Salam Maulidur Rasul 1434H.. ^^


Memandangkan Thaipusam hari Ahad, maka ak telah mendapat cuti tambahan pada hari Isnin dan itu adalah perkara yang sangat ak sukai...kekeke

Hohh..sape tak suka cuti mehh ??
Dan memandangkan cuti dah jadi panjang sedikit dari weekend biasa maka ramailah student KSKB Sultran Azlan Shah ni balik ke rumah..

Dan..MEMANG..
lagi-lagi orang yang takleh balik rumah tu tak lain dan tak bukan ak lah..




Masa hari kita menyambut Maulidur Rasul pada khamis yang lepas, kolej ak ade la buat event malam tu kat surau
Semua pelatih dijemput hadir..
termasuklah ak..

Well..seperti biasa mestilah kolej akan jemput sorang penceramah bagi memenuhi atur cara majlis..
dan ak mendapati ceramah yang beliau sampaikan bersesuaian dengan tema majlis iaitu sempena Maulidur Rasul..
cuma satu yang ak tak faham ..
Dan apa yang ak tak faham ni semua penceramah buat..
( maybe bukan semua la..)
ok let say segelintir sahaja...

Beliau begitu bersemangat dalam menyampaikan ilmu kepada audience..
bagus sekali..
tetapi...
beliau mungkin terlupa bahawasanya Surau tempat beliau menyampaikan ilmu yang penuh didada itu kecil sahaja..

Tak sesuai sungguh dengan volume suara yang beliau lontarkan..
Dah tu pakai mic lagi..
Sakit gegendang telinga ak menerima lontaran suara beliau itu...
perghhh...

Ak selalu je jugak dengar ceramah-ceramah agama ni..tapi seriously memang segelintir sahaja yang menyampaikan ceramah mereka itu dengan nada suara yang enak didengar...

menggunakan style yang sama setiap kali..why ?? why ??
Tak boleh ke sampaikan ceramah dengan suara yang lemah lembut..cool dan tidak menyakitkan telinga tetapi masih mampu membuatkan seluruh audience menumpukan perhatian kepada apa yang cuba disampaikan??

Ada je ceramah yang ak dengar tadi..disiarkan melalui Radio Perak Fm..
Penceramah tersebut menyampaikan ilmu yang beliau ada dengan antonasi suara yang begitu menenangkan..
Sedap telinga mendengar..senang hati mencerna apa yang disampaikan oleh beliau tu...

Satu perkara lagi setelah ak pendekkan..
Perlu ke dalam ceramah tu selitkan benda2 yang melibatkan sexuality ?
I mean yess..memang benda tu boleh membuatkan audience ketawa, hilang mengantuk..
tetapi bagi ak perkara sebegitu itu adalah inappropriate

Sebab utamanya adalah kerana ceramah yang diberi tu kepada kami 'STUDENT' ni..
Listen..
kami memang la dah dewasa tapi itu tak bermaksud boleh campurkan hal2 begitu dalam ceramah agama..yang bertemakan MAULIDUR RASUL kot..
agak2 la kalau takde idea sangat pon..

Well..cuba adjust sikit cara ceramah tu disampaikan mengikut suasana dan audience..dan juga tema majlis..
Kalau tema tentang kekeluargaan ke, cara nak kekalkan hubungan baik antara suami isteri dan keluarga maybe apa yang beliau katakan pada hari khamis lepas tu adalah bersesuaian...
emmm..
Ak nak jelaskan secara mendalam pun ak tak tau mcam mana..ishhh..susah pulak ..

Dan LISTEN..( ok fine ak ak tau korang ta dengar tapi sedang membaca..hehe )
Sila  anda semua jangan salah anggap..
Memang ak minat k-pop...
minat Super Junior n BigBang segala..
tepi satu hal yang ak tak suka ialah..kalau anda tak tahu perkara itu benar atau tidak..bukankah lebih baik jikalau anda diamkan aje sehingga anda betul2 ada maklumat yang sah tentang cerita itu ??

Penceramah jemputan tersebut ada menyatakan bahawa lagu Oppa Gangnam Style tersebut menghina Nabi kita Muhammad s.a.w....
adakah benar ??
Emm..ak pon tader la gemar dengar lagu ni..tambah2 pulak muzik video  yang tah ape-ape tu
Tapi korang judge la sendiri..
ni translate lagu tu..



English Translation:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist
I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that
I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
Source: kpoplyrics.
Ahh...penat jari-jemariku ini menaip penat lagi mata kepala otak ku ini memandang skrin laptop..Memandangkan roomate tak ade..balik bercuti..                                                                                      jadik bilik ini ak yang punya...mwahahaha
ok you alzzz....
Assalamualaikum..good nite..
ehh ..da pagi..
Good Morning !!! ^^

Saranghae.
RynieNas KyuHyun

Monday, January 21, 2013

V for Vendetta



12.25am in the morning..
Just great ak  masih berjaga waktu sekarang walaupun esok dah terang lagi bersuluh kene bangun awal gi kelas..urghhhh...Hate that.. =(

Minggu lepas dan seterusnya..(ak ta tau sampai bila sport week ni )
ada banyak game antaranya bola jaring, bola tampar, aerobik, badminton dan juga futsal..
Sabtu semalam..( actually kelmarin..hehe ) ak jadik goalkeeper game futsal untuk 2nd round..
gatal sangat nak join kan kononnya..hah amek kau..
Mula2 ak jadik defence jer..tapi last game goalkeeper ta sihat..demam katanya maka ak la yang menggantikan ..
Rupa-rupanya budak perempuan kan,
nurse to be lagi..
men ganas gak wooo...time tendang bola straight kene peha ak..
sakit weyyy  
yang tu ak dah lenguh2 dari pinggang ke bawah..adoiii 

Dah tu ta reti-reti nak balik..
dengan kawan ak si Pieja gi bagi sokongan kat pemain badminton dalam dewan pulak..

Dah stuck kat situ pulak..dan-dan main badminton skali..
hahh ko..sakit satu badan.

***********
end of that story..
update ni nak cerita pasal 
" V for Vendetta "
**
***
Ingat tak citer ni ??...
sila ingat cuz citer ni ak da carik dekat 5 tahun..mwahaha
yang free punya la kan.
nak download kat youtube serious takde..tak tahu la sebab ak tak pandai cari ke apa kan..
tapi ak memang minat giller kat citer ni..
nah sinopsis ak amek kat En.Wiki..

V for Vendetta is a 2005 dystopian thriller film directed by James McTeigue and produced by Joel Silver and the Wachowskis, who also wrote the screenplay. It is an adaptation of the V for Vendetta comic book by Alan Moore and David Lloyd. Set in London in a near-future dystopian society,Natalie Portman stars as Evey, a working-class girl who must determine if her hero has become the very menace he is fighting against. Hugo Weaving plays V — a bold, charismatic freedom fighter driven to exact revenge on those who disfigured him. Stephen Rea portrays the detective leading a desperate quest to capture V before he ignites a revolution.

tu je ak jumpa malam2 buta begini..
Yang penting ak nak cakap ialah citer ni best sangat2 dan suara si Hugo Weaving aka V dalam citer ni best sangat..sangat..sangat.........
kalau nak kenal Hugo Weaving..dia blakon jadik Agent Smith dalam The Matrix..

Sekian..
warghhh..ngantoksss giller..
tata
Adiosssss

Saturday, January 5, 2013

Tahun Baru ''opkos'' AZAM baru !!


Memandangkan tahun lepas dah pun melabuhkan tirainya...
ak nak la ucapkan Selamat tahun Baru 2013..

Ye la..ak tahu dah lambat 5 hari..alahh...5 hari je pun..hehe..

Berkaitan dengan 5 itu..ak sekarang dah pun jugak melangkah ke semester 5..weee..
Merah dibahu mehh..

Tapi seriously susah wehh sem 5 ni.
Baru 3 hari start kelas ak dah pening-pening lalat..
Research la bagai..management lagi...
Ak tertanya-tanya apakah relevannya kajian yang ak mesti jalankan itu...
ak stresssssssss... huhuhu

Oh ya..berbalik kepada azam tahun baru ak tahun ini...
masih ada azam tahun lepas yang masih tak terlaksana...

1. Guitar..ak masih tak dapat beli lagi benda alah tu..
maybe satu sebabnya ialah ak takde kawan yang tahu pasal guitar bagai ...
Ak punyala usha Sungha Jung  ngan En.Mimpi punya vlog sebab ak suka sangat diorang men guitar tuh...wahhhhh...
Sungha Jung ni ak terjumpa pun sebab dia cover lagu G-Dragon..kalau tak memang ak tak kenal jugak..
ak jeles giller dengan talent mamat nih...(0_o)`~~





2. Beli gadget baru..
tapi elaun akan dapat RM800 start bulan 3 so sekarang adalah bulan penjimatan hebat..
kang ak takpat balik kampung meroyan pulak ak kat KSKB nih..hikhik

3. Yang ni tak ada kene mengena dengan azam tahun baru ak ..
saje je ak listkan semoga ianya tercapai.

Ak nak makan pelbagai jenis makanan yang ada dimalaysia ni dengan banyaknya..
Haaaahhhh..ak memang suka makan..cintakan makanan dan sayangkan makanan walaupun ak dalam proses mengecikkan badan ..
Tapi..ahh,pedulikan semua itu..yang penting makan adalah salah satu nikmat hidup didunia ini...
Kalau bukan sekarang bila lagi..? (^_^)V..peaceeee

lagi??...
4. Amek gamba dengan senior ak yang sorang nih...

ishhhhh...masalah sekarang ak segan je..kalau lah ak ni berani....
kalaula....lalalala.......



Beli belah secara online bukanlah satu perkara asing dah sekarang kan..
ak pun dah terikut-ikut sebab barang yang ak nak tu memang susah nak carik..

Ptg tadi baru je ak beli cerita Korea online..
hehe..tak sia-sia ak post kat satu page ni yg ak nak sangat We Got Married Dimple Couple
TeukSo



gyaaa...akhirnya ak dapat jugak..S
sebab ak beli murah je..ak tambahkan variety show running man latest ep yang kedai online tu ade...






Fuh yooohhh...akhirnya siap jugak entry ak nih...
Entry ni mengambil masa selama 3 jam untuk disiapkan sebab dok ulang alik siapkan assignment group kat bilik org len tadi..
Ak paling tak suka buat assignment group sebab kepala seni ak ni mesti tak selari dengan ahli group ak dan ak akan terpaksa mengalah demi mengelakkan perbalahan yang akan menjurus kepada kemudaratan...kekeke

tata Sayang-sayang pembaca blog ak sekalian...
ak sayangsssss korang..muahhhh mwahhhh...^^







Saranghae.
RynieNas KyuHyun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...