CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, August 25, 2013

Barang kehendak...

 Assalam again...

Straight to the point, ak rasa down giller ni..
Minggu depan exam tapi ak takley nak study la kat sini..
environment kat sini tak sihat...

Ak nak duduk kat meja kat KSKB..
Nak nota yang kat sane..
kat sini mane ak de bawak banyak nota pon..
Penat la cam ni..
Takkan nak angkut sume kot..

Down sangat..
Pikir duit lagi ni.
Mgu depan cuti mid sem jugak, ak nak balik bawak skali barang  yang berlambak ni.

Sekarang juga ak memerlukan banyak duit untuk membeli barang kehendak.. 
chisss..
Ak stress tgk org lain pegang brg yang ak nak tu.
Hoihhh..

Ok la..
ak tau ak kene ade kesedaran diri yang ak ni tak kaya dan kalau nak semua tu kene ade usaha.
Dan seseungguhnya usaha tu tangga kejayaan.

Usaha tu adalah kerja yang membuahkan duit..haha
Nanti ak dah grad dulu baru dpat la maknanya....

Uhhh...sedihnya idup...
tskkk tskkk...
(T_T)

*******************
Minggu lepas last kerja kat wad disaster tu..
tapi mcm sedih plak nak tinggal..huhu
ak terjatuh minat kat malenurse wad situ..kekeke

Staffnurse tu ex-Sg. Buluh..
emm..
sebagai kenang-kenangan ak amek cop dia kat buku pas report ak..
kekeke....

*
***
******
*************
******
***
**
*

Sunday, August 4, 2013

Hang Out before balik RAya. .Balik kampung !!


Apa khabar uolss??..ada sihat..hehe
 Ak dalam mood gumbira suka ria..maklum ya.. nak balik raya ni walaupun raya ke 3 da balik kolej tersayang..
aduiiiii...

Semalam bas datang kolej kat Taiping sharp pukul 2pm..
Ak baru je terkedek2 jalan kaki balik dari Kecemasan..
Berlarian berkejaran ngemas beg segala...
nasib baik semalam tu tido lambat dah kemas beg, kaLau tak dah kene tinggal bas dah ak.
nasib baik dua buah beg je..

Last day kat Kecemasan akhirnya ak dapat jugak insert branula kat sorang makcik ni..
Tq Doc.Akram n Epi sebab bagi ak peluang..
Terima kasih ngat-ngat.. Jasamu kukenang..heee

Walaupun tak sempat wish kat klon husbandnya Irma Hasmie atau nama samarannya 'Afufu' dan sume staff Emergency sebab Yellow zone busy sangat pukul 2 tu..
tapi terima kasih skali lagi diucapkan..
Love u olsss...( walaupun staffnurse tak bagi ak insert branula..haha )

Ak jaga bilik prosedur semalam, for the st time untuk 2 weeks posting ak dapat tgk cemana hydrogen peroxide berfungsi


menda ni biasa digunakan untuk membersihkan luka yang kotor contohnya
Abrasion wound

bagi mengeluarkan foreign body mcm pasir ke..batu kecik ke...
dan paling penting mengelakkan infection pada luka tersebut.
Skali akak MA tu sembur...perghhh...
berbuih-buih atas wound pt tu..
seram sehhh...
Nasib baik dia berjiwa kental, maybe ,malu kat kitorang perempuan ramai ngat dalam bilik tu kot..
tak jerit tapi sampai terpejam-pejam gak la mata sebab sakit..

Patient tu xcident.. (MVA ) motor kereta..
Kesian jgk, muda gi..dah la nak raya ni kan..
abrasion wound sepanjang kaki kanan dan tangan kanan.
Sabar je la dik ye..
Dekat2 nak raya ni darah manis...banyak kejadian tak diingini berlaku..

***************
last but not least sebab semalam sampai awal, plan nak overnight..
tapi sebab sewa keta, ak pon malas sebab nak jimat fulus so kitorang gi berbuka ramai2 kat Dataran
then gi buat henna kat tangan dalam Ipoh Parade..
( pic ak kecik je dah..hikss )

Gedik je jalan2 ni ..sebab before ni mane sempat.
Masuk kolej sebelum pukul 8 malam kot...cheittt..


Tak sempat nak letak gamba banyak2..nak gi siap2 dah ni.,
teksi pukul 9 lebih nanti nak bawak gi terminal Aman Jaya..
Alorhhhh....
Beg berat nih..serius..
bawak balik luggage sem 1 ak ngan segala buku teks dan kasut serta baju raya yang ak sumbat dalam beg tu semua...

Ok la..Entry merapu-rapu b4 raya..
Happy Reading..
( sorry sebab ak tak memberi pengetahuan sangat kalo korang baca blog ak nih..)
..
Adioss..
Assalam
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...