CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, February 23, 2014

I'm here.. Love and Hate


 Assalam again....
Woahh...ak sekarang kat Negeri Sembilan..huuuuu
akhirnya ak dah duk sini seminggu.
Ohoooo hoii..

Seremban ni scary la..
nak jalan2 pon ak rasa takot..hehe
tak rasa selamat mcm kat Ipoh dulu2...
Sebab ak tak de kenderaan kot,
kene jalan kaki je nak kuar mane2..
rasa malas dan tak selamat.

Seriously, ak tak dapat lagi nak buang pemahaman ak dengan tempat ni sebab dulu ak penah duk N9 ni..banyak benda yang perlu berhati2..

Dulu ak selalu dengar makcik2 kat N9 tak suka kat org Kelantan..
ak rasa sebab dia ialah husband diorang suka kawen ramai pastu pilih org kelantan jadi isteri yg ke-2, ke-3, ke-4...
wakaka...
Kadang tu bukan org Kelantan pon..laki dorang kawen ngan orang Siam kot..
sebab dengar dialek mcm org Kelantan terus cakap org perempuan Kelantan suka rampas laki org...
eiiiii.. tak patut dowh...
( ak tgh marah ni..huhu )

Sekarang ak masih lagi berada dalam kawasan hospital..
nak pindah rumah sewa masih belom ku jumpa..
kalau ada pon jauh ngat..alahaiii..

Ari tu dah bagi hint kat mak.. agak2 mcm tanya la boleh beli motor ke belum...
mak bagi RED light..
mwahaha..sah-sah mak tak bagi lagi..
keje pon baru seminggu, orientasi pon belom abes..
gaji ??
lagi la lambat lagi nak dapatnya..

Ermmm..view dari balkoni asrama ak ni..nampak Hospital terang-benderang
cantik kan ??
haha..

Cantik ke tak, yang penting harapan ak kat sini ialah,
dapat bekerja dengan tekun, cekap dan amanah .. ehh ??
haha..pon boley lah..
Dapat wad yang diri ak ni boleh handle, 
rakan sekerja yang bantu-membantu..
penyelia yang memahami freshie mcm ak ni..

Senior citer, busy mane pon tempat tu asalkan dapat work mate yang ok, maka ok la kita kat tempat tu,
kalau dapat work mate yang mcm cikai hampeh..
maknanya sengsara la idup ko kat situ..

Mintak2 la sumenya ok..
Insyaallah aminn.....

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Actually ak menaip-naip kat sini ada sebab lain jugak..
rindu kat mak..wuhuuuuu.



rindu nak peluk mak ngan abah..
Tu laa.kat umah buat hal..kat sini dah jauh mula la rindu bagai..
ermmm...rasa nak nangis

Roomate ak ada 3 org kat sini..
dua balik kg and tgh gi dating ngan tunang nya..
maka tinggal la ak berdua ngan roomate lagi sorang yang ak tak berapa ngam sangat...

well, ngam tak ngan asal ak tak buat masalah ngan dia , ak ok je duk dlm bilik ni.

Yang paling penting..
Jangan kacau ak time tgh online, 
tgh tengok movie n jangan bercakap menda2 mengarut ngan ak
tu dah ok lah..
and jangan cakap kuat2 bagi satu floor dengar..
( yg ni dia de problem )
bab cakap bagai guna loud speaker..suka karaoke dlm bilik plak tuh
perghhhhh...ak ta tahan betol..
ak bagi hint yang ak ta suke pon dia buat derkk jer...aduiiiii
Sabar  je laa...

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Ak da start balik buat keje lama, 
dalam bank ade duit dah kan..keje ak membazir aje..hehe`

( tampal kat dinding supaya selalu ingat..kat sini sape nak bebel suh berjimat melainkan diri sendiri kene behave kan..huhu )

Ak membeli drama korea
weeeeee
( ok ..ok ak membazir lagi )


Dan juga 3 Filem Melayu yang ak teringin sangat nak tengok lagi..

1. Mukhsin
2. Cinta
3. Sepi

weiii...filem ni ada pengajaran hidup la boley aku katakan 
dan pelajaran idup mencari cinta mungkin??
huhu..
Harap2 org yang jual citer ni sume tak marah la kat ak sbb suh dia download citer2 cam tu..
wehh, ak baya kan...so sebagai customer, I'm always right..
wakakaka...bila kene time ak, sume mesti ak yg betul..ye dak ??

Ok la..story mory sejak pukul berapa tah..
pukul 10.30pm baru siap taip..mane taknya..
duk download lagu,
download wallpaper,
facebook, tweeter lagi..haha..

~ Bajet busy la konon ~
Sampai disini saje lah story tah ape2 ak tu..
Gud night you ollsss..
Thankss sudi singgah k.. heeeee
 ❀  ❀ ♡  ❀   ♡  ❀  ❀  

Saturday, February 8, 2014

Sayonara Darul Naim, Holla Darul Khusus ( den 'Nebes' bortingkek-tingkek ) =P


Yaaa...berzaman tak update..
kini tibalah masa ak menaip serba sedikit ape yang dah jadi past few weeks ni kan..

1st of all, Alhamdulillah ...dah abes study 3 tahun.
( wish list kat sebelah kene ganti baru nih..hehe )

2nd of all, sekarang sedang menikmati hari2 untuk bercuti..
yup, dari bulan 12 tahun lepas sehingga minggu depan 16/2/2014..ak masih dianggap bercuti...

3rd thing is..Alhamdulillah ak akan mula bekerja 17/ 2/ 2014 ni...
Alhamdulillah skali lagi...tak sia2 ak belajar 3 tahun lepas..ermmmm

~!@#$%^&*()_+~!@#$%^&*()_+~!@#%$%^&&*(!@~

Well, ak tengah menghadapi dilema..
fuhh, mana tak nya, baru je sebulan lebih duk umah ni menggemukkan badan..tetiba je dapat tau dah nak kene lapor diri..
kene keje dah weiii..
Weyy..ak tak ready lagi nii..!!


And lagi weyy, ak tak sempat nak bermanja-manja ngan mak abah adik2 lame-lame..
uhukk...
emm. tu la..duk umah asyik nak bertekak je ngan adik2,mak, abah..huhu
nanti bila dah jauh mula la rindu..
Emm..sape tak sayang family kan... <3 p="">

Sekarang dah kene berpisah lagi dengan family..
ak tau, perpisahan itu selalu terjadi..

lepas nih nak kene idup sendiri lagi..huuuuuu
kene berjimat lagi...huuuu
Pasni kene makan megi lagi..huuuuu
kene basuh baju pakai tangan lagi...huuuuuu ( ker ??..)
boleh balik cuti jarang2 lagi...huuuuuu


Oh lupa..ak dapat posting kat Negeri Sembilan..
last choice dalam borang pilihan tempat keje ak sebab no1 dan 2 ak letak Kelantan..
ahahhh...memang sah2 ak tak dapat punya..
Tapi , ak pon takde keinginan nak letak negeri lain pon..

Ingat gak nak letak Penang..
Sabah ke...
Tapi tu sume jauh sangat...ahaha...
malas lagi nak jalan jauh2..

Tapi xpe lah, 

Ni negeri tempat ak membesar, 
tempat menimba ilmu sampai form 5,
belajar cari makan, 
melihat jatuh bangunnya family ak cari rezeki untuk membesarkan ak ngan adik2,
tempat ak berubah dari kanak2 ke alam remaja,
dari naik motor buruk ke motor baru gi skola ..( ecehhhh..hihi )..

Ramai gak geng2 kolej dlu dapat sini..most of them memang asal N9 pon..happy la dorang..
emmm..
Banyak kenangan ak kat N9 ni..Harap2 ak dapat berbakti kepada nusa dan bangsa !!
Ewahhhhhh..haha

~!@#$%^&*()_+~!@#$%^&*()_+~!@#%$%^&&*(!@~

Disebabkan ak kene gi dah 17hb ni, makanya tak dapatla nak celebrate birthday Adik lahirnya 22 /2 nanti..
ak ingat nak buat surprise kat dia before berangkat ke N9..
tapi sebab fulus tak bertingkek - tingkek pon..
so ak rasa ak nak beli kek je kot..

Untuk kenang- kenangan adik..
..
...
....
......
.....................

emmm...sedapnya kek..
Ni bukan untuk adik je ni..
ak buat untuk sambut birthday ak skali kang..
ngahahaha..

~!@#$%^&*()_+~!@#$%^&*()_+~!@#%$%^&&*(!@~

Well...ak mengharapkan semuanya berjalan dengan lancar proses ak menjadi seorang SN nanti...
Ak takottt..
ak berdebar-debar...
wuuuuuuuu....'nebes' tak abes2 lagi..

2-3 hari ni kene study ubat2 sket..ingat balik ape yang cikgu ajar dulu..
Recall balik ape yg penah ak blaja time ak tak tido dlm kelas dulu-dulu..hehe

yang penting
!!..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...