CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Monday, March 31, 2014

Entry gembira..Balik Kampung !! yay


Assalam you allsss........
Ada x korang nampak ??
mood gembira ak ..??
hehe

Hari ni dan malam besok ak kerja malam..
so 2hb sampai 4hb ak cuti.. 

BALIK KAMPUNG

YAYYY !!!!
 Patutnya cuti 2 hari, tapi minggu lepas ak telah mengorbankan  masa cuti ak dengan keje petang, 
makanya dapat lah ak membawa cuti minggu lepas ke minggu ini..

Alhamdulillah dapat jgk ak cuti dan harapannya x de pape jadi kat wad dan ak pon boley balik ke 
Kelantan yang jauh di Pantai Timur itu dengan selamatnya..
Aminnn...

Seriously, ak dah kemas dah baju yang nak bawak balik..
\excited ko..
Maklum ok..
ak dah sebulan lebih tak balik ni..

Nak jumpa mak, nak peluk mak abah..
nak tido atas tilam kat bilik..
nak peluk bantal golek kat bilik,
nak tengok tv..
nak memasak kat dapor,
nak belanjan family makan
nak nak nak nak nak.........................

Banyak la yang ak nak buat dengan cuti yang singkat tuh..
Alahai...
mintak2 semuanya diizinkan Allah dan segala-galanya dipermudahkan.
Ye la, kita merancang je kan..

Kat umah nanti, 
nak beli keropok.
Bosan la kat sini, ak nak makan menda yg berkhasiat skit ( khasiat ke ?? )
huhu..
ye la, dari ak makan jajan tu, kan elok sket makan kopok ikan tu..hehe

Ok la..org kata jangan terlebih excited,
jangan terlebih gembira..
kang ada yg menangis...

Stakat ni saje lah entry gembira ak ni.
Nanti balik dari Kelantan..
maybe ak sambung lagi...huhu


Assalamualaikum =)


Friday, March 21, 2014

Mak..I miss U so 'Strong'..


Assalammualaikum ..
Assalam hari Jumaat..
penghulu segala hari..

As usual...
laLa Lala Laaaa
hari2 keja, keja, keja...
haha..
Baru masuk alam pekerjaan kan..
terasa pelik disitu bila ak ni dikatakan org bekerja..

Masa mula2 masuk blaja..time posting slalu terfikir,
cane la idup bila dah keje nanti agaknya...

Sekarang ak dah tau..
perghhh...
kalau boleh ak putarkan waktu..
ak nak blaja lagi rajin dan menjadi lagi pandai dan bekerja sesuatu yg lain dr yang sekarang..
huhu..bukan menyesal ke ape...
tapi there's some spot in my heart cannot accept the reality.

Dah la camtu..skang ak jauh dari rumah..
Maklumla..dulu walaupun ak dapat Geografi A masa PMR..
tapi bab peta2 negeri..
kedudukan negeri kat Malaysia ni ak failed..
that's why ak tercampak kat Negeri Sembilan ni haa...
Sadis..

Ak baru je dapat tau nak balik Kelantan at least 9-10 jam..
bapakk ahh..
ak stress pikir kalau cuti 2 hari je..
apekejadahnya dapat balik..
menung yo lah ak kat dlm bilik asrama ni sorang2 ngadap laptop..
Alahaii...

Kalaulah ak mintak Perak kat borang permohonan Negeri tempat bekerja tuh..
Kan senang idup sket agaknya.,.
negeri sbelah2 je..huhu


yup..I miss my mom..
A LOT..
BIG times..
As bigger as the Earth...
huhu..

Ak da tahap kronik..
Bila teringat je..ak sedih.
Bila ak teringat je ak nak menangis..'
bila ak msg mak je.. ak rasa air hidung pon berlumba2 nak keluar sama ngan air mata..
( tengah taip citer ni pon...mata panas..ehh, da kuar pon air mata..) huuuuu

Wuuuuwuwu wuuuu...
Lantak la nak kata ak anak manja ke ape..
tapi sebagai anak perempuan yang baru umur 21 (ehemm..22)
Ak masih belum boley berpisah ngan mak abah lagi..

Berpisah maksud ak cam ni la..
Time student dulu..slalu jgk tak balik..
sebab alasan jauh..
Tapi at least masa student kita tau..kita ada cuti sem, cuti mid sem..cuti raya..

Ni.. cuti pon tak tentu arah..
mcm rhythm ECG,
cuti bukan milik kita hokeyyy..
cuti adalah keistimewaan..
Kalu pihak berwajib x bagi cuti, maknanya takde la cuti ak ni haaaa....

 

Sekarang ni..
Amekk kaww..
nak jauh sangat...haa..
selang brape negeri baru sampai Kelantan..

......

Ok la..
dah 2 la tu buat entry sedih cam ni...
Hidung ak pon da tersumbat ni haa...
Nak menangis kuat2 nanti rumate ak terjaga pulak..
kang dia terkejut tgk slimut ak wat tutp muka ni basah..banjir ngan air mata..huhu

Tak privasi nak nangis kalau duk bilik ramai2..hurmmm

And last but not least..

(T_T)

Sunday, March 16, 2014

Pray for the best.


Yaa, kembali lagi ak disini untuk menaip kisah hidup yg berlaku seminggu ni..
perghhh, awesome ..huhu
( bagi ak la..heeee )

Sekarang, laptopku yang kini bukan lah yang dulu..
sebabnya..
ak baru je format.
Aduhhhh..hilang sume yang ak da install..
huuuu
Photoscape, VLC, photoshop, ape lagi ??...sume la yg ak dah download..
huuuu..sedeyy beb.

Tunggu donor bukak laptop dia..
nak amek pape yg patut..
laptop org kan.ermmm

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

yayy...ak terbeli buku lagi..
akak ak kata ak bajet ulat buku..haha
ade ak kesah ??..yang penting buku ni murah jer.
kat Terminal 1 tadi..

Hajatnya gi sane nak beli kasut skola jer..
sebab kasut keje ak tunggu masa jer nak arwahnya..
baru sebulan guna kot..adusss
tengah pusing2, nampak pulak Popular buat promosi buku , novel sgale bagai,..
ak sebagai insan yang lemah terhadap godaan buku2 yang murah lagi best langsung telah terbeli sebuah buku ni haa..

Bila tahun nak abes ak pon tataw la..buku Lajen Press Kasarnova ni pon tah berhabes-habes bace lagi..cheitttt..
padahal buku ni nipis jer..haha
I'm busy like crazy bak kata adik ak..

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Sejak 2-3 hari lepas negara kita dilanda jerebu teruk, 
sampai ak yang ada kat tingkat 8 hosp ni pon terkejut nengok nya..

Mula2 tu nampak cam ok jer lagi..
skali dalam pukul 5 gitu..perghhh..
teros tak nampak jalan dan semua bangunan kat bawah dah..
putih je semua.. ( eh, kelabu rasanya ..heee)

Gila dasyat jerebu..ni 1st time ak mengalami jerebu cam ni..
..tapi Alhamdulillah..
syukur kehadrat Allah S.W.T hari ni dari pagi hujan mencurah2..
menyegarkan bumi Allah ni..
Moga2 hujan ni hujan yang bermanfaat..


Tengok kat FB tadi, ada ramai yang post keadaah sebelum dan slepas hujan..
nampaknya jerebu da makin elok..
skali lagi..Alhamdulillah.

Ni pemandangan dari tingkat 8 tempat keje ak..
sempat snap jap pakai tipon terlebih canggih ak nih mase hantar balik  tong oksigen kat wad 8C...hehe


Rumah ak ( asrama sbenanrnya ) dekat bawah tu la..
kalau jumpa yg mane memang power ahh..haha

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Selain kisah2 yang kat atas tu..
ak tahu kes MH370 ni lepas online pakai laptop rumate ak ahad yang lalu..
kan laptop ak kene format tu..smentara tunggu format , maka terputuslah hubungan ngan dunia luar..
sadis weekend ak minggu lepas..

So  rakyat Malaysia..
jangan putus harapan dan teruslah berdoa untuk MH370..
walaupon negara kita dah jadik perhatian dunia sebab hal ni dan hal tok bomoh khurafat tak guna tu..
biarkan..
Allah menguji kita sekarang ni..
dengan kemarau, air kurang, jerebu dll...
Panjatkan doa dalam setiap solat kita, mudah2 Allah S.W.T makbulkan...

Aminn Ya Rabbal Alaminn...

and last but not least..

wuuuuuuuu...ak rindu mak abah adik2 dan semuanya..
wuuuuuu...
Sobss..sobsss..

Sekian..
Assalamualaikum.

Wednesday, March 5, 2014

Tragedi melalak sedunia.


Ye...
hari ni dalam sejarah
baru sejam pakai eye liner..
hilang teros lepas kene air mata,

Hari ke-2 masuk kerja,
terjadi pulak  tragedi melalak sedunia...
Kene marah depan orang ramai,
makcik buat muka saya dianiaya...
bajet ' saya wajar dikasihani'...

Syabas makcik,...dikau berjaya.

Tahan air mata dari menitik..
yess !! berjaya kesat semua dalam perjalanan menuju destinasi,
namun kantoi mata merah menyala..
masa tengok imej diri dalam lif.

Chisssssssssss !!!!
Tahan-dan terus tahan,..
air mata dari menitis lagi,
Tapi tak tahan sangat ak mencari  tandas dikesesakan orang ramai..
meminta ruang untuk bersendirian..
( Kononnya disitu..)

Disaat bertanya makcik guard,
dia pandang ak dengan seraut wajah pelik..
"awat auntie ??..tak pernah tengok orang menangis ker ???!!
nak je ak tanya soalan mcm, tu kat makcik tu tadi.
Tapi sebab takut keluar suara,
keluar sekali dengan air mata..
maka ak biarkan sahaja raut pelik makcik guard tersebut ..

Sebab pertanyaan tentang toilet ..
didengari pula sorang hamba Allah ..
mungkin terkesan mata ak yang masih memerah..
dengan pantasnya dia menunjukkan arah tempat yang ak ingin tujui..
tak sempat nak kata terima kasih, thank you..
ak terus berjalan dengan sepantas kilat ( sangat )....

Setengah jam berdiri..
pintu toilet setia menemani.
Mana taknya..mata masih merah lagi.
Pabila terkenang kembali tragedi melalak sedunia..
kembali ak menitiskan air mata..

Sambil tersedu-sedu,
sebab tahan air mata dlm Am*****..
Chiss..
ak dianiaya.

Takpe..
nasib kita berbeza-beza,
hari ni hari ak, esok lusa hari kau pasti kan dtg jua..
Tunggu sahaja..
balasan dari-Nya.

Ak tak nak minta..tapi ...
kalau kau ingat kau lkepas dari hukuman manusia, 
jangan lupa masih ada yang diatas sana..

Cekalkan diri dan hati..
perjalanan masih jauh lagi..
Ya..masih jauh lagi.

Untuk itu..
ak akan berusaha,
sedaya semampu ak..
untuk menahan cabaran dunia..'
yang ak sendiri pilih jalannya.

Macam menyesal pon ade..
Tapi sekarang yang mampu hanyalah....

Redho..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...