CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, December 8, 2013

Akhir perjalanan 3 tahun.....


Assalam again you olss...
Petang entry  ( walaupun sket je lagi dah nak malam )..hehe

Sedar tak sedar dah bulan 12 kan...
cepat nya masa berlalu, ak skang pun dah nak abes belajar.
Insyaallah minggu depan dah boleh balik umah..Yippiee..

3 tahun menuntut ilmu...
mencabar jiwa dan raga..
Alhamdulillah, akhirnya ak dapat harungi segala cabaran dan rintangan yang datang...

Alhamdulillah, setiap sem tak pernah kena repeat paper...
pointer pun tak rendah tak tinggi...
setimpal dengan usaha ak bila mana time exam tu..haha

Bila nak abes2 sem ni, ak mula lah tak boleh tengok orang pegang camera..
di mana ada camera di situ ada ak..mwahaha...
( giler camera org kata ) 


Tahun 2011
~ 1/1/2011- 31/6/2011 ~
Daftar dekat Kolej kejururawatan Ipoh.
nervous kot..
Malangnya takde gamba time daftar...
tapi gamba lain ada..huhu

with sem 1 roomate.. 


Tahun 2011
sem 2,  1/7/2011- 31/12/2011

 
hari berpindah...
masuk ke kolej baru KSKB Ulu Kinta..
Lepas di rasmikan oleh Sultan..jadilah
KSKB Sultan Azlan Shah..
  sem 2, Start belajar benda baru...
start buat kawan baru sebab gabung dengan budak2 kolej Taiping...

start gedik2..haha..
start pening kepala nak ingat penyakit jantung...
start tido dalam kelas dengan jayanya..mwahaha

 Having  a lot of fun together..


Tahun 2012
sem3 ~ 1/1/2012 - 30/1/2012 ~


Sem 3 dah mula posting Jauh2...
paling jauh bagi ak just kat Hosp Manjung je..

 Belajar Obstetrik, dapat tgk labour..jaga ibu n baby b aru lahir kat wad post natal...
kutip pengalaman berharga sebanyak boleh.

main air kat Pangkor..
akhirnya dapat gak ak snorkeling..
yippiee !!


Tahun 2012
sem 4 ~ 1/7/2012 - 31/12/2012 ~


sem 4 kerja malam 3 hari,
malam 1st steady lagi..
malam kedua masih boleh bertahan..
masuk malam ketiga, pening kepala mengantuk..aduiii...

Then masuk klinik...
main ngan baby hari-hari..huhu..
keje office hour 8-5....
penat  !!!

Tahun 2013
sem 5 ~ 1/1/2013 - 30/6/2013~


 Research + management + psychiatry
seronok gak posting kat Hosp Bahagia tu..huhu


last but not least
2013
sem 6 ~ 1/7/2013 - 31/12/2013 ~

posting kat Kecemasan Hosp taiping dalam bulan puasa...

then berpindah ke Maternity OT

last day..
30/11/2013..
bergambar sakan kat wad..


Hari2 terakhir masuk kelas b4 LJM..


selesai LJM, esoknya kemas skill lab..
ni lah dia..kemas, kemas gak.. gamba wajib amek..huhu




nanti bila tgk balik gamba-gambar ni mesti rindu..
rindu zaman belajar..Rindu zaman kanak2 ribena kat kelas..

Sekarang pon bila tgk balik gamba rasa mcm..ahh
betul ke dah tiga tahun ehh..
Seriously cepat betol masa berlalu..

Buat semua kawan2 Basik 1/2011...
LOVE u ALL..
muahh2...huhu


Tuesday, November 19, 2013

Birth - present -


Halooooo...
Akhirnya exam dah settle.
result pon dah tau, cuma gred brape2 tu je tataw lagi, tapi ape yg paling penting,

satu basik lulus dengan jayanya..
Alhamdulillah skali lagi..

Hari ahad yang lepas 

I'm officially 21..yay !!
getting old already..haha

Hadiah terbaik, lulus final exam..
Sekarang tunggu untuk exam LJM ( Lembaga Jururawat Malaysia) je..

Study sket2, tgk soalan mcm pelik pon ade, mcm tak pernah blaja pon ade gak..
cheitt..nampak sangat tak study..haha


Tinggal lagi 2 minggu untuk praktikal then habissssss...
yahoooo..
boley gi Tambun main air..
Ak da siap beli camera waterproof taw..
Taraaaaaa...

okey fine.. ni je yang ak mampu..
Guess how much ?
Kalau ikotkan RM 9.90 je..
tapi sebab plus ngan postage fee.. so harga dia RM18 jugak la..
Beli online kat lazada..

kira jimat gak sebab aritu tgk jual dekat 80 kot..online..
memang tak laaa..
Yang ni alang2 dah sah2 murah ak rembat teros dan dah selamat sampai kat simpanan ak..
yahooooo...
Main air yezzaaaa !!!




I'm a big fan of this movie..
seriously.
tapi malangnya tak dapat nak download sebab ak tak jumpa site yang boleh download..
maka terpaksa la ak nengok online jer..

Search wikipedia for more info k..hehe..



Minggu ni start ngan keje petang, tapi tak dapat tido jgk pon lepas2 subuh tadi..
Wheezing ak worsening..
maybe lepas ni ak kene gi buat check up...
hailaaaaa...

That's all for this entry,
I want to write more but there's some story I couldn't tell..
( sigh..)


 ~~ tata...

Sunday, October 27, 2013

HeartBeat..FINAL EXAM is here !!


Gyaaaa...akhirnya FINAL exam ak besok..
lepas 3 tahun belajar dengan penuh tawaduk,

sekali lagi..
F.I.N.A.L  E.X.A.M 
esok.. !!

Study week dari 21hb sampai 25hb Oct.
Tapi dalam kelas sepanjang classmate duk bentang tajuk2 yang mungkin akan masuk exam, ak sedap  je
landing kepala, 
tutup mata...
last2 langsung tak masuk apa-apa dalam kepala otak ak yang kurang geliga ni..
ngeheheee...

Well actually, I'm not suppose to write here but instead of handwrite about what happen in a piece of paper, ak lebih rela bukak lappy dan meluah perasaan kat blog ni sebab 
tangan da penat menulis dari semalam, kelmarin, kelmarin dulu...


penuh dah meja ngan small note
 about emergency nursing..

Arghhh..walaupun 2 paper je untuk teori ak rasa dah macam nak jawab sekarang je exam..
takut lusa hari rabu untuk paper emergency tu, ak da lupa segalanya sebab nervous sangat..
ahah.. !!
mintak2 dijauhkan laaaaaa..
AMINNNN....

Esok kita start ngan OSCE..
untuk dua hari.. ( erghh =( )
Harapannya ak tak la gabra sampai carik suis untuk mesin suction pon tak jumpa..
buat malu je...Choiii..haha



Harapannya semua Basik 1/2011 , 93 orang termasuk ak lulus dengan cemerlang..

Adoiiii...
Penat study, 
kepala otak runsing,
mata tak nak celik, 
tangan penat menulis,
..
inilah namanya exam ..
oiiit exam
I HATE YOU !!
but
kan??...

Tgh study pasang lagu banyak2, dan kuat2..
pastu bajet karaoke kalau roomate masuk toilet..
kang kalau dia ada dalam bilik ak nyanyi kuat2,
mau kene sekeh kepala ak benjol plak..
dia pon nak study gak..hehe

Orait.. itu saja ak mampu taip buat masa sekarang..
tadi gatal tangan nak taip2 kan..
skang da lega..
haha

Mintak maap kat sume kawan dah..

Malam ni kene call mak mintak ampun mintak maap...
kat you alss pon ak kat sini mintyak maap jugak..
kot2 la ada yang kenal ak ni kan.. ( ok , itu perasan namanya )
heee...

Apepon..ini entry last b4 exam yang mampu ak taip kat sini..
Doakan la ak berjaya..Aminn..

Tata you ollsss... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...