CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, April 4, 2015

Selamat Malam with eyebag 2kg

 
Assalam again..
bertemu lagi kita bersama eye bag 2kg untuk dua2 belah mata yang tak tidur malam untuk 3 hari...yayy !!
 
Ak happy sangat ni..
.
why?
Sebab malam ni..( pagi actually ) last keje..then cuti sehari untuk kelepasan malam ,
keje petang lastly...cuti seminggu !!
Alhamdulillah boss benarkan cuti
Alhamdulillah sekali lagi..syukurr..
3 bulan taw ak tak balik Kelantan...warghhh
tak sabarnyaaa.... !!
huhu
 
Bertolak dari Seremban ngan Train ke Nilai then naik bas ke KLIA2 hari Isnin nanti.
Mintak2 segalanya dipermudahkan..
dari perjalanan pergi sampailah ak nak balik minggu depannya tu. Aminn
 
All right, ak tengah takde keje sebenarnya..hihi.
past 2 days keje malam ni, patient kat cubicle ak sikit jek..
Jarang ak dapat pt sikit ni..
So sebagai seorang yang berdedikasi,.. ( giteww..)
 
Settle kan keje dulu..mula2 buat amek observation,
up drip, buat report, update segala chart, 
 update OT list, update sticker, insert ryles tube, update consent operation,
hourly blood glucose monitoring .. -__-" ,
g anta ubat kat farmasi, buang stoma bag, tukaq pampers, sponging ,
bagi ubat, makan roti sardine GST, tengok Video EXO, gi buang air...kahkah
ok ok...ak dah mengarut di situ...
 
setelah settle semua tu, ak pon mengambil peluang yang ada untuk mendownload video.. yeahh !!
 
Video Matluthfi yang terbaru  &
EXO punya MV..Call me Baby.
 
haaaaiiii.....best sangatt.huhu
 
...gyaaa...
Omo ! omo !!
EXO
hensem sangat Chanyeol ngan Chen disitu..haha
 ~~ melt..melting ..love love ~~
 
tapi KyuHyun tetap dihati ok ~~
 
 2015dvdcaps2
hik hik
 
@#$%^%^&(*(*())_)@*^$$#%^*@*(@**&#^%%$
 
Pastu lagu ni ..deep meaning.
 
 ~ Let Her Go ~
Taraaaaaaa !!
nah lirik sekali..
 
Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast
You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch, surely dies

But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart
'Cause love comes slow and it goes so fast
Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep
'Cause you loved her too much and you dive too deep

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go
Oh oh oh no
 
@#$%^%^&(*(*())_)@*^$$#%^*@*(@**&#^%%$
 
3rd song
 
Adira- Hilang.
 
sayu je lagu ni ak dengar..ntah la..mcm bukan lagu cinta..
bagi ak pemahaman untuk lagu ni ke arah Islamik sket..emmm..gitu lah..
nak lirik ? nah.....
 
ADIRA- HILANG
 
Hari ini sunyi sekali
Tidak seperti yang lalu
Bermula diri aku sendiri
Tiada lagi kau disisi

Hilang semua bayanganmu
Yang tinggal hanya kenangan bersamamu
Aku hilang..

Tuhan tolong ampunkan dosanya
Pada hambamu yang lemah
Bekalkan ia keberkatan
Agar dia bahagia

Di sana tempatmu selamanya
Disini hanya menanti
Itulah kita manusia
Takkan kekal kasih selamanya
Hmm selamanya..
Selamanya.. oh..

Hilang semua bayanganmu
Yang tinggal hanya kenangan bersamamu
Aku hilang.. oh

Tuhan tolong ampunkan dosanya
Pada hambamu yang lemah
Bekalkan ia keberkatan ho
Agar dia bahagia

Di sana tempatmu selamanya
Disini hanya menanti
Itulah kita manusia
Takkan kekal kasih selamanya
Takkan kekal..
Selamanya..
 
@#$%^%^&(*(*())_)@*^$$#%^*@*(@**&#^%%$
 
sedih tak? sedih tak ?
ok...x sedih takpe..ak tahu ak hati tisu..huhuhu
 
 
@#$%^%^&(*(*())_)@*^$$#%^*@*(@**&#^%%$
 
Cakap2 pasal hati tisu ni..
membuat ak terkenang seseorang la..
ermmm...crush setahun kat HTJS..
wuuu...
lagu ni buat ak rindu dia
Ak penah cakap pasal dia kat entry lepas2..,
but seriously..macam rindu la..
 
Tapi lagu tema ak pilih untuk kisah kasih tak kesampaian ak ni lagu
Nera- Hatiku Milikmu
(  )
 
Semoga sihat2 sahaja disana Dr.R..
kenang daku dalam doamu.. kohkohkoh
 
@#$%^%^&(*(*())_)@*^$$#%^*@*(@**&#^%%$
 
..
pukul 3 dah you olss..
Lambatnya masa berlalu..
kang 3.30am dah kene sponging pulak..
 
Keje malam Incharge kene bersemangat waja, hati sado  hadapi sponging pt berat2..
kemungkinan pt teruk2 admit..
kemungkinan pt ok tiba2 kene intubate,
bersoal jawab ngan parents @ anak2 @ sedare- mara yang sibuk nak bagi makan kat pesakit yang kene puasa sebab tunggu turn nak operation ( usually for emergency cases la ..)
Goshh..
 
Ya Allah,
Tabahkan dan Ikhlas dalam menunaikan tanggungjawab yang tergalas selagi masih bergelar ......
 
Ok ..da sampai masa mengundur diri.
nak sponging oiii !!
 
 


Friday, March 20, 2015

Misi mencari ex-crush !~


Assalam again...its been couples of week since entry ak aritu kan..
huhu
Malas punya pasal..

Entry malam tu ak buat kat tempat keje pagi2 buta sebab bosan takde keje nak buat.
 skang ak menaip2 kat cyber cafe..
sedih tak ?.
sebabnya ak malas dan x best la nak taip2 guna fon ,skrin da la kecik je..haha
Fon ta canggih memang la kan. 
( Ak pakai fon cikai2 je )

Harini ak post night..
cuti 3 hari.yayy !!
kawan ajak gi makan tadi, kelam kabut bangun mandi..haha
tak senonoh perangai.. =P

+*&^%$#@#$%^&&*+

So..da bulan 3 kot skang. Cepatnya masa berlalu ..
sedar tak sedar dah 3 bulan ak tak balik kampung kat kelantan..sedihnya..
Image result for sad day

 And Yess and ak da request cuti bulan 4. 
Harapan yang tinggi dan menggunung supaya cuti diluluskan..
Aminnn...

staff baru pon dah ramai..so agak2nya sr wad ak bagi lah cuti ni...
kalau x ak nak buat mogok , demonstrasi jalanan .kahkah.

Ok ok..settle pasal tu..
Minggu depan ak dapat cuti dua hari untuk gi kenduri ex-jiran ak ni.huhu
Nak dijadikan cerita ex-jiran ak ni kawen pulak ngan ex-crush skolah menengh ak dulu.
Crush yg ak minat sejak form 3..kahkah

by the way, ak gi ngan kakyong ak ni,...
Rindunya anak sedara ak tu..dia da pandai gelak kuat2..
seonoknya ada baby..huhu...
Rindu-rindu-rinduuuu

( gamba x ley letak sebab x buat enrty kat laptop sendiri..huuuuu )

Emm..ade agenda lain sbenanrnye ak nak gi kenduri tu..
'ak nak jumpa abang pengantin lelaki  yakni crush Form 1 ak..
kah.
Apa khabar agaknya dia??
emmm, ak try cari dia online tapi tak jumpa.
Nak kata zaman skang orang tak pakai fb mustahil dowh...
impossible !!

Ceyy ceyy...ak main taram je, ade la jugak ak cari dia kat Fb, twitter ..insta pon aka cari jugak tapi seriously tak jumpa kot..wahaha

So now misi ak ialah untuk gi makan kenyangkan perut dan mencri ex-crush tersebut..
moga2 ketemu.

warghhh...
mengantuk.
Ak nak taip2 pasal movie review yang ak tgk sepanjang minggu lepas..
huuu..takpat kot.
Ak ngantuk sangat.
Suasana dalam kedai ni terapeutic sangat..
mata ak da makin layu dah..huhu

So see u in another entry..
Adioss Assalamualaikum..
warghhhhhh..( menguap lagi..=P )

Saturday, February 21, 2015

Assalamualaikum dunia. Setahun berlalu ~~


 
Haloo u olsss...
wahhh...rindunya menaip-naip kat blog..huhu
last entry tahun lepas masa raya kan??
Emm..bukan tak ade idea, bukan juga malas menaip bagai sebab kat wad I keje memang banyak taip-2 ni..
 
koh koh...
dokumen sayang...mak aii...banyaknye la haii nak kene tulis taip bagai..
Ok ok...banyak yang ak nak ceritakan sebab...last year kot taip cerita.
banyak kejadian pelik tapi benar dan lain2 yang terjadi ak tak dpt nak luahkan..huhu
Ak pon sebenarnya hamper lupa ak ada blog...
Ye lah...sejak pakai phone tak berape mahal ni,
online kan kat henpon je..
 
So nak bukak blog taip2 ni ssh la pakai laptop sebab internet mane ade ..haha
Sume guna kat henpon kan...
 
Allright....
 
1st of all.....
ak happy kat sini..
keje makin elok, makin garang ( ehem-ehem), makin cekap buat keje walaupun sifat kelam kabut tak dapat nak dipisahkan...huhu..
 
And...sedar tak sedar dah setahun ak bekerja..
weewitt..... <3 div="">
 
Sambut 1st anniversary 17/02/2015
Genap setahun ak rasa macam tak percaya je..walaweyy...ak survive weyhhh !!!
 
 
Yeahh !!!
dan sekarang ak menaip-naip entry kat tempat keje...
wakaka...
 
ok ok ak tahu ini tak bagus but heyy...
orang lain semua tidur tapi kami ber-5 termasuk ak tak boleh lelap mata taw...
Nght shift dan...
Ada yang memerlukan bantuan kami setiap masa...
.....
...
.
1 more night left and I'm free for 3 days..huhu
tak sabarnya tunggu hari Ahad... (ermmmmm)
 
 Apa lagi yang patut diceritakan ye??
 
 Emmmn..
macam biasanya ak, ak mudah jatuh suka kat orang..
Latest...
ak minat sorang mamat ni dah hampir setahun..
perghhh...
( that's soo me sejak dari zaman dahulu kala..haha )
Dan baru-baru ni ak dapat tahu yang dia akan fly ke Serawak dalam menjalankan tugasnya yang baru...
 
Wuuwuwuwu...
ak sedih weyy..
Setahun ak minat dia..tanpa dia tahu.. ( memangla dia tak tahu kan )..haha
emmm...sedihnya.. 2 - 3 hari lepas ak tahu dia nak pegi sane,
Asyik terjumpa je dia.
 
Kat depan tangga
...
kat depan lif
...
kat depan surau..
 
Mungkin inikah yang dinamakan kalau jodoh tak kemana??
koh koh koh..
 
Ok ok..ak berangan dan hiperbola bola...
emm..
 
Memang bukan masanya lagi untuk ak berpasang-pasangan dengan perangai ak yang tak matang2 lagi ni agaknya...
 
Doa-doakan ak cepat bertemu Mr.Right yang dapat membimbing ak kejalan yang diredhai.
Aaminn....
 
So, to you Mr. putih melepak berjanggut sejemput..
kenanglah daku dalam doamu..
Chewwahhhh..haha..
 
ok lah.. Ot dah call suh amek pt ..
4.05am 21/02/2015..
 
Ak akhiri enrty meraban ini dengan Assalamualaikum..
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...