CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, May 22, 2010

Langit Nan Cerah

Assalamualaikum....
ermmm...hari yang cerah beserta cuaca yang tak brape panas dan tak brape sejuk.....
erti kate lain kalau berjemur kat luar umah bolehla berpeluh...huhu...

Sape suke tengok langit?
Sape suke melenguhkan tengkuk mendongak ke langit pada malam hari semata mata untuk melihat bintang???

Baru baru ni ak ade mambaca satu buku....
biasalah...
ak kan sedikit rajin tuk membelek buku buku kat library tu...hehe

Lalu terjumpe satu perkara yang agak menarik bagi ak...

~Hikmah & Manfaat melihat langit...~


tengok langit bukan semata mata nak cari pelangi ke..
cari buruj ke...
Tapi terdapat beberapa manfaat bila kita memandang langit...


Orang2 arif & bijaksana mengtakan,ada 10 manfaat memandang langit...

*Check it out*
~mengurangkan kesedihan
~mengurangkan perasaan was was
~menghilangkan perasaan takut
~mengingat Allah
~dapat memancarkan pengagungan terhadap Allah dalam hati
~menghilangkan fikiran buruk
~memberi manfaat bagi orang yang hilang semangat
~menghiburkan hati orang yang sedang rindu
~menyenangkan hati orang yang sedang brcinta
~kiblat bagi orang2 yang berdoa...

see??? baguskan kalau tengok langit....
huhu...
Sekian....

Thursday, May 20, 2010

~kesengalan~

Salam sume...
arghh.....ak geram ne...
sume pasal bonggol atas jalan tu la...

( hiasan...hehe )

Bukan ape...ak da penat menekan brek motor ...
tengah syok melayan perasaan...tibe tibe !!!
ade bonggol kat depan,...
Sakit jugak la otot ak ne....

kot ye pon nak menghalang kegiatan lumba haram,
jangan la tak sampai 1 saat kenderaan bergerak...ade lagi bonggol kat depan...

Arghh...
sebab tu la minyak motor ak cepat kering korang tau tak???
adusss...

Sampai tak dan ak nak shopping bulan ne...opss.........
huhuhu...(*,^)..

Thursday, May 13, 2010

~Orang kaye sekejap~

Selam Satu Malaysia dan Salam sume blogger....
Chewaahh....
Da macam nak gi bagi ceramah pulak...hihi...

Emmm...smalam ak mengembara sekejap...
bukan jauh..kat Kuala Pilah jek...
baya yuran pengajian ngan wat akaun Bank Islam....

Ayah ak pon ...pergh...baik hati beb...
Bagi ak permulaan RM700...


Baya yuran  & sgale yang patut....

singgah Bahau jugak....
beli baju kurung...
ak lemah betol daa lu kene pakai baju kurung ne...
tapi taper...
Demi menjadi gadis melayu terakhir skali...
ak rela beb...huhu....

Balik umah...dengan segale lemah lutut dan kakitangan...
ak pon check lar purse ak....
chehhh!!!!

20 hingget je tinggal???
erkk.......
Topup tak beli lagi....huhuhu...
mwaaaaaaaaaaaaaa....
http://www.emocutez.com



Monday, May 10, 2010

~Suara seorang Mentor...~

Assalamualaikum...
tak sesabar rasenyer nak wat entry ne...
Walaupon tader kene mengena langsung ngan ak..
tapi ak tak kire....
tetap jugak nak taip entry ne...

Ehem,,ehem...
Kisahnya bermula...(chewahh...macam hikayat zaman dulu2 la pulak)
hehe...
Kisahnyer bermula bila ak menonton Program Mentor semalam....

Korang tengok tak??
Walaupon ak lebih minat rancangan Top Host
yang juga menampilkan Ally Iskandar sebagai pengacara. 
sebagaimana mentor ni...
Tapi disebabkan tak ada cerita best yang menuntut mata ak untuk 
melekat kat skrin TV...
ak pon menahan la telinga untuk mendengar suara para Protege yang terpilih ni....

Boleh la tahan....
tapi yang ak teruja giller bila
Azmeer...Mentor kepada Nani menyanyi...
 
(*sekadar hiasan*huhu.....)

Sudah sekian lame ak menyimpan hasrat untuk mendengar suara si Azmeer ne...
Maklum je kan ....
kerja dia sebagai penasihat vokal...

Tak pernah la lagi ak mendengar secara live suara dia yang merdu tu...hehehee...

Mula lagu Kamelia...
ak pon terpegun...(agaknyer...)
pergh...sedap sungguh suaranya...
sampai terngiang2 di kepale otakku......
Patutla dapat jadi Penasihat Vokal...
memang padan dengan orangnyer...

Ok...tutup pasal Azmeer...dan keterujaan ak mendengar suaranya..
Sekarang...
ak nak gi kemaskini Facebook pulak...
Bersawang dah kot FB ak tuh...
Adioss.....

Thursday, May 6, 2010

sepah........sepah..........

Assalamualaikum....
huh...penat la...
sakit perut kembali menghantui diri ini...
Cheh...macam citer seram je....

Tak de la...
Template yang baru ne...memeningkan kepale la....
Tu belum tikar warne yang menyakitkan mata ne...
aduh...
skali tengok..
dah macam bukan blog yang dijage daa...
huhu....

emm...result upu da kuar ritu kan...
Alhamdulillah...ak dapat
UiTM Melake...
lapor diri 26 hb Jun depan....
Syukur tak dapat jauh jauh...

hehe...
nanti rindu mak...
opssss!!! Kantoi...hehe
Adiosss...

(Bile agaknyer ntenet ne nak ok???geramnyerr!!!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...