CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Wednesday, May 29, 2013

Fokus..Sila kurus !!


Aku..
Rynie, student nurse semester 5.
Berumur..ehemm....21 tahun bulan November nanti..
Mempunyai berat badan 65kg dah masuk ketegori berlebih-lebih berat badan dengan ketinggian 161cm..

Disebabkan berat badan menjangkaui berlebih-lebih berat badan maka ak telah mengambil keputusan utk cuba produk utk kurus ni..


Baru je order kat fb tadi..
testimoni kat fb org tadi cambest je..
turun 4-5 kilo dlm seminggu dua ..

Perghh..ak nak gak kurus..
uniform da ketat nih..

Tujuan bukan saja utk kurus malah utk kesihatan juga..
Kalau da gemok, kolesterol pastinya tinggi bukan..
tambah2 ak yg kuat makan ni..

Ak berharap sangat ubat ni serasi ngan ak dan ak boleh turun beberapa kilo lepas makan ubat ni..
takdela semput kene naik tangga tingkat 8 Hosp Ipoh kan..haha
insya Allah...
Aminnnn...

Tuesday, May 21, 2013

49 days



You olszzzz...!! 
Sape pernah tgk drama ni ??
Citer ni da lame dah ..tahun 2011, tapi ak je baru dpt tgk..
Agak ketinggalan di situ ..

Huuuuu..sedih sangat citer ni..

Ak nak menaip sinopsis tapi agak malas pulak rasanya..
so ak bagi korang link untuk baca sinopsis citer ni je lah k..hehe


Maapkan saya..malas hari ni tapi still nak gak gtau pasal drama ni sebab ending dia tak la seperti yang slalu jadik dlm drama2 korea lain tu.
Biasanya Heroin tak mati last2 kan, ni dalam citer ni watak Shin Ji Hyun mati gak akhirnya.


Korang minat tak ngan Jung Ill Woo ?
kenal ke tak ..??
Ni dia..
pernah dtg Malaysia utk produk kecantikan dan fan meeting. Tapi time tu ak tak minat sangat kat dia ni..
oppss..memang tak minat pon. cintaku hanya pada KyuHyun sorang saja..haha
ok lari tajuk sudah..

Dalam drama ni watak dia as a scheduler / Song yi Soo atau  lebih senang gream reaper la..
Best gak la dia dalam drama ni..kelakar tapi at the end keje dia menangis je..
menyampah pulak ak tgk..haha.

Ada satu scene dia meninggalkan girlfriend dia forever anad ever, time tu dia ni nangis dengan ak sekali nangis sebab scene tu sedih sangat..woooooo...serius tau.. =(
nah gamba dia ni lagi..
tgk lama2 macam hensem la pulak.  Ekk..??
huhu.

Ni lain2 pelakon yang berlakon dalam drama ni.



Han Kang.

Kang Min Ho.

Shin In Jung.

And last but not least..

Nah gamba mamat ni lagi..
mwahahaha

Tiba-tiba rasa macam dah 'ter'jadik peminat dia...
opss..

Annyong chinggu yaa....
saranghae.. 


Thursday, May 9, 2013

Insomnia


What's up yo...
Semenjak dua menjak ni, kebolehan ak untuk tidur awal telah hilang..
Insomnia ?? 
Ak tak pasti adakah kerana ak telah tidur dengan jayanya petang tadi atau memang jadual otak ak yang dah berubah..

Apa-apa pun mcm bagus jugak takleh tidur..
ak study la jugak malam2 ni kan..
tapi sedikit bosan kerana roomate ak dah lama membuta dan ak tak boleh nak pasang lagu kuat2 dimalam hari begini..
Urghhhh...Stresssss


Tinggal lagi sehari untuk paper Medical Nursing V, 
2 hari untuk Surgical Nursing V dan akhirnya ak bebas...bebas dari exam..
oo yeahhh !!
Tapi malangnya ak masih belum bebas dari praktikal di ward..
Masih berbaki 4 minggu ( werkkkkkk )
ak da muntah ijau lepas tgk roster tadi.. huuuuuuuuu..

And fakta paling annoying sekali ialah kene ulang alik dari kolej ke Hosp.Ipoh.
Kalau fikir positifnya dapatlah ak mengemas segala harta-benda dalam bilik ni sebelum cuti start, 
tapi kalau ak pikif negatif punya..
wehh...penat la nak naik bas tiap2 hari..
kene tunggu lagi..pastu sampai lambat pulak, nanti takleh nak gi Ipoh Parade petang2, takleh nak gi Greentown mall carik shawl ...takleh nak gi lepak makan char kue Tiaw kat Dataran.. 

I can't believe this happen to me !!!

uhukk uhukk uhukkkkk......

2 minggu depan kat wad Surgical then 2 minggu lagi kat Klinik utk Vokasional posting..
 Ak ni dah boley dikira homesick dah ni..
Brape lame dah tak balik..
bertambah2 stress ak..huhu...

I MISS MY FAMILY SO MUCH IT HURTS




Rancangan lepas exam ialah...
Marathon movie ngan Running man...yeahhh...


dan ak da jumpa pembekal stok Running Man..
gyaaa..trima trimas...I love U ..muahhhh
ak da buntu nak carik supplier kat mane..last2 penyelamat ak sampai..lega rasanya..
heeeee.



And one more story..kalau tak silap 17 Hb ni nak buat sambutan Nurses Day..

Dan kolej ak buat tema warna Golden Green Glamorous.
Tak payah ak pening kepala carik baju yg match ngan tema..ak pakai baju korporat je..

Cheitt...first and last pakai baju kurung tu masa sem 2..then lepas tu bergantungan kat almari je..
serious ak tak suka colour baju tu..dan tak suka baju tu langsung !!
tapi apakan daya..hahhhh..
tu je baju warna gold yg ak ada..

Malangnya 2 sem lepas ak bawak balik gantung kat almari umah,
maka terpaksa la mintak tolong mak pos lajukan baju tu..
Terima kasih ye makk.hehe..

1.23am ikut jam lappy..
ak masih belum mengantuk tapi kepala ak berat dah macam ada tong gas atas kepala je..
Tata u olsss...

Sunday, May 5, 2013

blank.....


 Actually..ada sesuatu yang ak nak sangat ceritakan kat 
blog sekarang..
Tapi kenapa tah..bila ak klik je dashboard..
apa yang ak nak tulis mix up dengan pelbagai cerita..

So sekarang ak tak pasti nak tulis ape kat entry ni..
Emmm...

Maybe pas ne ak kene catat ape yang patut ak taip bila idea tu muncul..
Kalau tak , idea hilang lagi..
Cheittt..sia sia je line internet laju sekarang..

uhuuuuhuuuuuuuuu\
(T_T)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...