CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Friday, July 1, 2011

Sape duk Ngutuk profesion Nurse..memang TAK BERAKAL !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ak tengah hot ne sebab roomate ak secara tak sengaja terjumpa satu
blog yang mendedahkan tentang betapa sempitnya pemikiran 
segelintir rakyat Malaysia tentang profession Nurse ini...
check this link..veniraisland 

Ak sebagai pelajar dip Nurse under KKM nak la menjelaskan disini bahawasanya
ape yang tak puas hati beno dengan nurse??
Tak sedar ke..kalau  sakit masuk hospital...sape yang akan memberi penjagaan diwad??
Kalau bukan NURSE...

Ak betol hangin ngan sape yang kata nurse tu takat keje
bagi orang yang tak lepas masuk UNIVERSITi..aka BODO la maksud nyer???

Weii...ak masuk U dulu kot...sebelum amek dip Nursing neh..
Mulut longkang tak hengat doe...chisss...sakit hati ak bace komen kat blog Veniraisland tuh...

Ape...kalau masuk UNIVERSITI pastu grad then merata carik kerja tak ketahuan dimana2
tu kira bagos la??
Baik la sape yang amek Nursing ne...Sah2 lepas study 3 tahun...terus TENTUNYA dapat kerja dah...

Tak perlu sibuk sibuk nak bayar PTPTN kottt.......
Pelajar Nursing under KKM dapat elaun setiap bulan...
Hang ADE?????

Antara UNIVERSITi bidang Nursing dan belajar under KKM nursing..
Korang ingat lagi vouge la blaja kat UNIVERSITI tuh...
tak bley bla...Memang la belajar bidang yang sama...
Tapi at least kami yang dari SPA8 ne memang sahih terbukti dapat kerja terus !!!!

Pastu...kalau dah tahu dari MRSM,SBP apesal isi jugak permohonan SPA8 tuh??

Nampak sangat korang pon tak percaya pada kemampuan diri sendiri...heh...
KAlau da pandai Pintar Bijak bestari...tader la maknanya nak apply jugak
Nurse SPA8 tu kan?? kan????

Hanginn...hangin....!!~~~~

Lagi satu..
cakap je banyak...injection segala bagai hangpa tahu ke menatang ape??
Dressing ,
intradermal ,
subcutaneous ,
intramascular 
tu hangpa tahu ke nak buat??...Ce habaq mai sket. !!!

ak memang tak boleh menerima segala hinaan ini...

Mereka yang membuat segala hinaan pada profession Nurse ini memang takkan sedar selagi tak kene btang idung sendiri..

Kalau perempuan...tunggu la time nak bersalin nanti..
Tahu la betapa pentingnya Nurse dimuka bumi ini...

Kalau pikir yang Jadi Nurse tu sume loser...
yang otak sempit hina NURSE memerlukan khidmat NURSE bila masuk hospital tu...
lagi LOSER tak hengat !!

NURSE bukan ORANG GAJI OK !!!!
dan BUKAN JUGA LOSER !!!

Hospital tanpa NURSE boleh ke??

Profession NURSE bukan saja mendapat pahala didunia..,
bahkan juga diakhirat...Pahala tolong orang tahu tak??

Ce INSAf sikit pada sesiapa yang menghina Profession Nurse ini...

Sekian ..Wassalam


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar <3

0 246 menaip-naip...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...