CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, May 20, 2012

Beto Kusyairi dlm Selagi Masih Ada...( jatuh cinta.. )V

Assalamualaikum ya habibi ya maulana...
Good Sunday to all...hihi

Cuti harini..walaupun hanya sehari..
lepas bangun tido balik..dan bangun semula agak lambat..
Itupun lepas mak call...( Mak, i miss U..)

Decided to watch Malays Drama and end up crying..uhukk

Drama yang mengisahkan tentang
Harith iaitu Beto Kusyairi 
seorang akauntan dan part time photographer jatuh cinta pandang pertama
pada seorang pensyarah Dahlia iaitu Tunku Norhanis masa tgh photo shooting..
ade ke client tgh posing dy amek gambar Dahlia..



Permulaan cerita dengan bait-bait puisi yang indah
untuk halwa telinga...
Ak suka giller ngan puisi tuh..siap salin lagi..
sebab bila ak hayati bait2 tu...sweet sangat...

" Pabila mencintaimu itu indah..kembalikan dirimu muncullah.."

ak edit dan jadikan background lappy...

kelakar part Harith nak memikat Dahlia..
dialog yang bersahaja..mcm si Beto tu cakap spontan bukan ikut skrip...

Selepas berkahwin dan akhirnya Dahlia mengandung..
sesuatu yang tak diduga berlaku..
Dahlia disahkan menghidap Alzheimer iaitu penyakit ingatan.
Biasanya terjadi pada org tua2 ni...ala..senang cakap penyakit nyanyuk tu..

Tapi dalam kes Dahlia ni terjadi pada dia yang baru berumur 28 tahun..
Mcm tak sangka la...
Mula2 dia lupa letak barang kat mana..pastu lupa hari apa dan akhirnya yang paling mencabar sekali
Dahlia lupa pada suaminya sendiri ...
Kesian kat Harith..tapi dia sanggup jaga
dan masih sayangkan Dahlia...


Part ni yang ak nangis nih..Nasib baik roomate tak nampak..haha

Dan pada suatu malam..Dahlia tersedar dari tidur dan dia tiba2 teringat kembali kenangan bersama suaminya..
bagaimana mereka jumpa, saat diorang kawin..


So Dahlia pun menulis sepucuk surat untuk suaminya malam2 tu
mengatakan yang walau apa pun yang terjadi..
dia tetap menyayangi Harith dan Dahlia minta supaya
Harith jaga anak mereka yang akan lahir nanti dengan penuh kasih sayang
sekiranya umurnya tak panjang...

Dan dia juga sertakan beberapa pucuk surat untuk anak mereka
bila anak dia sudah besar nanti...

Yang part ni macam dalam citer Kuch Kuch Hota Hai tu la pulak ..
part yang Rani Mukherjee bagi surat untuk anak dia tiap2 kali birthday tuh..haha

Ending drama ni kabur..
macam citer Secret yang Jay Chou( yang hensem tu ) tu jugak..



extra pic ( hensem kan...!! ) 
lepas Harith baca surat yang Dahlia tulis kat dia malam tu..
dia minta tolong kawan si Dahlia bawa isterinya tu ke kedai kawan Harith tu laa..



 then pastu Harith bawak Dahlia naik scooter ..
gi mana ak pon tak tau...

Alzheimer memang tader ubat..so Dahlia mesti tak sembuh punyer..
Ak rasa ending dia just nak cakap yang walau apa pun yang terjadi..
Harith akan tetap sayangkan Dahlia je kot..ak agak la kann...

Hahhh...penat ak nanges2 tgk citer ni..bosan sangat tader benda lain nak buat ..
and yes lepas habis tgk drama ni baru tersedar..
UNIFORM KEJE ESOK tak gosok lagi...

And YES lagi...ESOK dah hari ISNIN..
dan I just wanna say that I
berlaku kadang2 je la...haha
lagi2 time tak dapat cuti mcm sekarang...
oraitt...time to stop..
see ya..Assalamualaikum.
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


0 246 menaip-naip...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...