CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Friday, April 27, 2012

Rindu sangat-sangat dekat Mak Abah..(T_T)

Assalamualaikum dan salam penuh kerinduan pada mak..abah
U allsss bloggers.
huuuuu...Rindu..rindu ..rindu giller giller...kepada mereka berdua
makhluk Allah S.W.T yang melahirkan dan membesar kan ak...


dah 3 bulan tak balik rumah.
Buat entry ni pun rasa nak terkeluar air mata..
dah la sambil dengar lagu sedih ni
( lagu raya.. =)...huuuuuu

rumour mengatakan...Sultan Perak akan datang untuk merasmikan kolej...

So tak dapat la ak balik cuti dengan lamanya......
Stress..STRESS..stress..STRESS

What the  sungguh laaa...
time cuti sem jugak nak amek nya..

Macam tak pernah jadik student duk jauh dari family...
\Warghhh...

Kalau dah kene stay back kat kolej sampai 2 weeks, pastu cuti takat dua minggu je laa..
dasar tak berperikemanusiaan...

Udahla posting kat Hosp Taiping nih banyak sangat dugaannya..
Tak pernah ak rasa annoying giller ngan keje..
rasa nak buat tunjuk perasaan je..menyesal jadik nurse pon ade..huhu

Clinical instructor ok je..
DIA YAng menyampahkan yang berbaju biru ni.
ak tak faham betol la...sesungguhnya..inilah kali 1st time ak jumpa this such person.

Kenapa mesti buat semua orang susah nak bekerja ??
Penat dengar Sister wad membebel setiap hari yang tahape-hape tu..
sampai amek linen pon dia nak marah ??

memang the ugly  sangat-sangat r..huh

**********************************************
 berbalik kepada niat sebenar ak post entry ini ialah nak menyatakan kerinduan pada mak n abah di rumah nun..


warghhhhh....sob..sob nanges nanges


MAK n ABAH...
KAKNGAH  kat
MAK n ABAH sangat-sangat...
( sampai buat entry ni sambil dengar lagu raya..
duhai bonda...duhai ayahanda...dengarla rayuan anakanda....
yang jauh dimataaaaaaaaaaaaa..... )

huuuuuuuuu...nanges nages lagi..sob,sob

uhuuuuuuhuuuuuhuuuuu....

Dah la...sedih ni..huuuuuu..nages nanges nages dan nanges lagi...wuuuuuaaaaaa



Saranghae...
KyuRyn SugarSugar


Saturday, April 7, 2012

Plan cuti sem yang Long way to go..(T_T)

Holla u allzz...
Asalamualaikum...
BMI ak rasanya da seimbang nih..maklumla , tadi join walkathon..
bukan ak yang rela k..kene paksa ngan kolej...hahaha
Walkathon satu malaysia serentak..kolej kat Penang yang anjurkan...
 Kiteorang walk pusing2 dalam Hospital Bahagia..huhuh...
luas rupenya jalan dalam tuh..fuyoooo



Hearts***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***~~***

HeartsOk..berdasarkan tajuk entry ak tuh..waaaa..
tak sabo2 dah ak rase nak balik cuti sem nih..
mane taknya..da 2 bulan ak tak jumpa family terchenta..
Tu la..padan muke,,time org suh balik cuti nak amek lesen...

Tapi taper la...da tak lama dah bulan 6..
( statement sedapkan ati k ..)
Pejam celik pejam celik bulan 6 laa nanti...huuuuu..sob,sob...


Perancangan cuti ak yang sedikit bulan 6 nanti ialah
1. Masak memasak kueh muih, lauk pauk, nasik dan segala mak nenek yang boleh...
Gian doe duk kolej masak mee segera jeh..tak mencabar langsung..hahaha


2. Menonton Doraemon yang ak amek kat Youtube ngan adik2...huhuhu

3.Membina khemah dan ber'camping' depan umah kalau abah taknak bawak ak gi pantai nanti...
sambil2 leh online depan umah..hahah
Kenapa depan umah ??
1 jawapan je..sebab laman umah ak luasss...hahahha

4.Gi beli baju n keropok ikan banyak2..alang2 tu leh wat bisness ke
jual keropok untung mehh...
yang atas ni...sedap ooo...nak?? tunggu sem depan k...huhuhu

5. tolong mak ak jaga jedai bantal makcik ak tu..
alang2 da cuti leh la kumpul duit poket.
Takpat duit poket..dapat paw bantal golek2 pat lima bijik ...ok la....
mwahahahah

Sbenarnya rindu nak gi berniaga ngan mak macam dulu-dulu..
sejak pindah balik kg ni, bosan laa...
duk umah ta buat pape..

Dulu balik cuti at least boleh buat kuih, masak tu masak ni..
pastu sok pagi gi jual pastu kira duit banyak2...huhuhu

rindu saat2 tu sbenarnya...
Walaupun slalu ngadu penat..alah bisa tegal biasa,..
dah dari kecik kot ikut mak niaga..
Sekarang duk dalam umah dari pagi..ak tak suka...memerap je..

Ermmmmm...
Buat masa ni tu je yang ak baru plan...banyak lagi sebenarnya..
cuma tak terkeluar je lagi dari pale
 ak ni...
Kene brainstorm lagi neh...hahahha

Oraitt...Tata


Saranghae...
KyuRyn SugarSugar

Monday, April 2, 2012

Hafal nota parking dan Baby

Assalamualaikum dan selamat ..malam ??
Good evening la senang..huhu.

waaa...sejak2 posting neh baru dapat taip2 sini...
Balik KSKB yang canggih tu line langsung tak ada k..menyampah ak..
nak cakap phone pon kene gayut tepi tingkap untuk coverage yang lebih baik..( agaknya..haha )

Ok , straight to the point..
tomorrow ak kene pegi amek penilaian untuk Lesen kereta..
warghhhh...ak takut + gigil-gigil  tahap gaban dah ni..
Tak ingat parking nak pusing stereng berape kali ...hahaha
menakotkan tau tak??...OSCE pon ta takot cam ni sangat..
dapat penilai yg garang cane..??

huarghhh...jangan ak kantoi sok dah..AMIN YA RABBAL AaLAMIN...

sebab dah lama tak bawak..
Harap2 ok  la gamaknya..
last drive cuti mid-sem hari tu..
tiga kali je bawak kete pon..........hailaa...
Cikgu kete ak ni suka suh cepat2..

( nak bawak kete ni buleyy ??hehe )



Ak da la buzy jaga baby neh..( kunun la.. )
( hehe..masuk wad antenatal..keje amek gambar ngan baby je.. )
contohnya ini....ada nampak sifat keibuan tak ??...
ada kan kan kan..hahaha...


*
*
*
*
*
Sik keje pagi..so nak membuta da la..kang lewat bangun pulak..
Da la pagi tadi sesat pusing Hospital Ipoh cari wad antenatal..haha
dekat 15 minit baru jumpa kat mana..
tu pon lepas dapat bantuan makcik guard..
tenkiu makcik guard..Ilebiuu lahh...hehe

Itu sahaja dari ak yang tader idea dah nak taip...tata
Wassalam..
Saranghae...
KyuRyn SugarSugar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...