CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, January 27, 2013

Ceramah apakah ??

Assalam you alzzzss...
Hari ini ak rasa macam nak menaip pulak..
gatal-gatal aje jari-jemari ku ini untuk menaip ( ececeh )setelah penat menatap literature review Research yang tah bila-bila tah nak siap tu..haihhhh

Oh yaa..maaf terlambat sedikit,
Salam Maulidur Rasul 1434H.. ^^


Memandangkan Thaipusam hari Ahad, maka ak telah mendapat cuti tambahan pada hari Isnin dan itu adalah perkara yang sangat ak sukai...kekeke

Hohh..sape tak suka cuti mehh ??
Dan memandangkan cuti dah jadi panjang sedikit dari weekend biasa maka ramailah student KSKB Sultran Azlan Shah ni balik ke rumah..

Dan..MEMANG..
lagi-lagi orang yang takleh balik rumah tu tak lain dan tak bukan ak lah..




Masa hari kita menyambut Maulidur Rasul pada khamis yang lepas, kolej ak ade la buat event malam tu kat surau
Semua pelatih dijemput hadir..
termasuklah ak..

Well..seperti biasa mestilah kolej akan jemput sorang penceramah bagi memenuhi atur cara majlis..
dan ak mendapati ceramah yang beliau sampaikan bersesuaian dengan tema majlis iaitu sempena Maulidur Rasul..
cuma satu yang ak tak faham ..
Dan apa yang ak tak faham ni semua penceramah buat..
( maybe bukan semua la..)
ok let say segelintir sahaja...

Beliau begitu bersemangat dalam menyampaikan ilmu kepada audience..
bagus sekali..
tetapi...
beliau mungkin terlupa bahawasanya Surau tempat beliau menyampaikan ilmu yang penuh didada itu kecil sahaja..

Tak sesuai sungguh dengan volume suara yang beliau lontarkan..
Dah tu pakai mic lagi..
Sakit gegendang telinga ak menerima lontaran suara beliau itu...
perghhh...

Ak selalu je jugak dengar ceramah-ceramah agama ni..tapi seriously memang segelintir sahaja yang menyampaikan ceramah mereka itu dengan nada suara yang enak didengar...

menggunakan style yang sama setiap kali..why ?? why ??
Tak boleh ke sampaikan ceramah dengan suara yang lemah lembut..cool dan tidak menyakitkan telinga tetapi masih mampu membuatkan seluruh audience menumpukan perhatian kepada apa yang cuba disampaikan??

Ada je ceramah yang ak dengar tadi..disiarkan melalui Radio Perak Fm..
Penceramah tersebut menyampaikan ilmu yang beliau ada dengan antonasi suara yang begitu menenangkan..
Sedap telinga mendengar..senang hati mencerna apa yang disampaikan oleh beliau tu...

Satu perkara lagi setelah ak pendekkan..
Perlu ke dalam ceramah tu selitkan benda2 yang melibatkan sexuality ?
I mean yess..memang benda tu boleh membuatkan audience ketawa, hilang mengantuk..
tetapi bagi ak perkara sebegitu itu adalah inappropriate

Sebab utamanya adalah kerana ceramah yang diberi tu kepada kami 'STUDENT' ni..
Listen..
kami memang la dah dewasa tapi itu tak bermaksud boleh campurkan hal2 begitu dalam ceramah agama..yang bertemakan MAULIDUR RASUL kot..
agak2 la kalau takde idea sangat pon..

Well..cuba adjust sikit cara ceramah tu disampaikan mengikut suasana dan audience..dan juga tema majlis..
Kalau tema tentang kekeluargaan ke, cara nak kekalkan hubungan baik antara suami isteri dan keluarga maybe apa yang beliau katakan pada hari khamis lepas tu adalah bersesuaian...
emmm..
Ak nak jelaskan secara mendalam pun ak tak tau mcam mana..ishhh..susah pulak ..

Dan LISTEN..( ok fine ak ak tau korang ta dengar tapi sedang membaca..hehe )
Sila  anda semua jangan salah anggap..
Memang ak minat k-pop...
minat Super Junior n BigBang segala..
tepi satu hal yang ak tak suka ialah..kalau anda tak tahu perkara itu benar atau tidak..bukankah lebih baik jikalau anda diamkan aje sehingga anda betul2 ada maklumat yang sah tentang cerita itu ??

Penceramah jemputan tersebut ada menyatakan bahawa lagu Oppa Gangnam Style tersebut menghina Nabi kita Muhammad s.a.w....
adakah benar ??
Emm..ak pon tader la gemar dengar lagu ni..tambah2 pulak muzik video  yang tah ape-ape tu
Tapi korang judge la sendiri..
ni translate lagu tu..



English Translation:

Oppa is Gangnam style
Gangnam style
A girl who is warm and humanle during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist
I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that
I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles
That kind of guy
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two
You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh
Source: kpoplyrics.
Ahh...penat jari-jemariku ini menaip penat lagi mata kepala otak ku ini memandang skrin laptop..Memandangkan roomate tak ade..balik bercuti..                                                                                      jadik bilik ini ak yang punya...mwahahaha
ok you alzzz....
Assalamualaikum..good nite..
ehh ..da pagi..
Good Morning !!! ^^

Saranghae.
RynieNas KyuHyun

1 246 menaip-naip...:

natasyapink

jom join. hehe

http://natasya-pink.blogspot.com/2013/01/contest-kpop-lovers.html ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...