CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, March 16, 2014

Pray for the best.


Yaa, kembali lagi ak disini untuk menaip kisah hidup yg berlaku seminggu ni..
perghhh, awesome ..huhu
( bagi ak la..heeee )

Sekarang, laptopku yang kini bukan lah yang dulu..
sebabnya..
ak baru je format.
Aduhhhh..hilang sume yang ak da install..
huuuu
Photoscape, VLC, photoshop, ape lagi ??...sume la yg ak dah download..
huuuu..sedeyy beb.

Tunggu donor bukak laptop dia..
nak amek pape yg patut..
laptop org kan.ermmm

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

yayy...ak terbeli buku lagi..
akak ak kata ak bajet ulat buku..haha
ade ak kesah ??..yang penting buku ni murah jer.
kat Terminal 1 tadi..

Hajatnya gi sane nak beli kasut skola jer..
sebab kasut keje ak tunggu masa jer nak arwahnya..
baru sebulan guna kot..adusss
tengah pusing2, nampak pulak Popular buat promosi buku , novel sgale bagai,..
ak sebagai insan yang lemah terhadap godaan buku2 yang murah lagi best langsung telah terbeli sebuah buku ni haa..

Bila tahun nak abes ak pon tataw la..buku Lajen Press Kasarnova ni pon tah berhabes-habes bace lagi..cheitttt..
padahal buku ni nipis jer..haha
I'm busy like crazy bak kata adik ak..

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Sejak 2-3 hari lepas negara kita dilanda jerebu teruk, 
sampai ak yang ada kat tingkat 8 hosp ni pon terkejut nengok nya..

Mula2 tu nampak cam ok jer lagi..
skali dalam pukul 5 gitu..perghhh..
teros tak nampak jalan dan semua bangunan kat bawah dah..
putih je semua.. ( eh, kelabu rasanya ..heee)

Gila dasyat jerebu..ni 1st time ak mengalami jerebu cam ni..
..tapi Alhamdulillah..
syukur kehadrat Allah S.W.T hari ni dari pagi hujan mencurah2..
menyegarkan bumi Allah ni..
Moga2 hujan ni hujan yang bermanfaat..


Tengok kat FB tadi, ada ramai yang post keadaah sebelum dan slepas hujan..
nampaknya jerebu da makin elok..
skali lagi..Alhamdulillah.

Ni pemandangan dari tingkat 8 tempat keje ak..
sempat snap jap pakai tipon terlebih canggih ak nih mase hantar balik  tong oksigen kat wad 8C...hehe


Rumah ak ( asrama sbenanrnya ) dekat bawah tu la..
kalau jumpa yg mane memang power ahh..haha

❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ ❀ ✿ ♥☀☂☁ 

Selain kisah2 yang kat atas tu..
ak tahu kes MH370 ni lepas online pakai laptop rumate ak ahad yang lalu..
kan laptop ak kene format tu..smentara tunggu format , maka terputuslah hubungan ngan dunia luar..
sadis weekend ak minggu lepas..

So  rakyat Malaysia..
jangan putus harapan dan teruslah berdoa untuk MH370..
walaupon negara kita dah jadik perhatian dunia sebab hal ni dan hal tok bomoh khurafat tak guna tu..
biarkan..
Allah menguji kita sekarang ni..
dengan kemarau, air kurang, jerebu dll...
Panjatkan doa dalam setiap solat kita, mudah2 Allah S.W.T makbulkan...

Aminn Ya Rabbal Alaminn...

and last but not least..

wuuuuuuuu...ak rindu mak abah adik2 dan semuanya..
wuuuuuu...
Sobss..sobsss..

Sekian..
Assalamualaikum.

0 246 menaip-naip...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...