CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Sunday, September 2, 2012

Merdeka Balik Kolej

Merdeka !! Merdeka !! Merdeka!!


Ok fine..kita sambut merdeka kelmarin..
Ak takleh naK update kelmarin sebab balik kampung kat umah nenek belah mak kat Pasir Mas.
Kalau ak bawak lappy pon coverage gerenti tak ade..
Line tipon je yang ade ..tu pun semput-semput je..hikhik

Bercakap pasal merdeka kita yang dah ke-55 tahun ni..
ak sebagai rakyat MALAYSIA yang err..belum cukup umur untuk mengundi tetap ingin mengucapkan  setinggi-tinggi terima kasih kepada

semua pejuang kemerdekaan negara kita..
Jasamu akan tetap kekal dalam sanubari ku sebagai rakyat MAlaysia.

Mantan perdana menteri dari zaman dulu hingga kini..

Perdana Menteri kita sekarang dan juga barisan jemaah menteri yang telah berusaha mengekalkan keamanan negara dan menstabilkan ekonomi negara kita ni...

Yes..ak bagi ucapan terima kasih secara umum sahaja kerana blog ak bukan blog politik..
dan Ak bukan lah ahli politik..hehe( ak kan bakal Nurse ..)





Logo kemerdekaan kita yang ke-55.
( yang berkontroversi ??..ak tak tau laa  ..)

Ingat lagi time skola dulu-dulu. Time sambut merdeka rasa sangat semangat patriotik sebab
sekolah akan buat sambutan kemerdekaan, Nyanyi lagu, perarakan dan paling best tak ade kelas whole day...wakaka...

Tapi Bagi ak semangat patriotik pada diri ak yang diterapkan sejak zaman sekolah dulu itulah yang membantu ak untuk menyayangi
Malaysia
Jemaah pemimpin negara kita
dan KEAMANAN yang kita miliki sekarang.

Dengan keamanan sedemikian yang telah kita miliki., ak masih pelik bila terfikir kenapa segelintir masyarakat dengan sewenang-wenangnya memberontak tanpa mahu memikirkan kesan terhadap negara.
Mereka terlalu taksub dengan parti politik, melakukan demonstrasi menentang kerajaan..
bagi ak for WHAT ??

Kita rakyat Malaysia mesti taknak jadi peperangan macam kat negara2 bergolak lain kan ??

( Kalau ak tak letak gamba banyak2 pun korang sume dah tau maksud peperangan .)

Nanti bila ak dah besar. ( skang ak kecik lagi ..hehe )
ak akan laksanakan tugas ak sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab dengan mengundi.
Yes walaupun 5 tahun sekali tapi 1 undi seribu maknanya. Kan kan Kan...
eiii..tak sabar nak gi mengundi..hehehh


Dan student-student under support dari kerajaan..
Ak berharap mereka bersyukur adanya huluran bantuan dari mereka yang dapat membantu kita semua melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.
Bukan untuk sape2 ilmu yang kita dapat tu..untuk memajukan diri,keluarga dan  negara jugak.Tak gitu ??




Mood raya dah takde da sekarang..Tak tau la pulak kalau kat kolej semangat raya tu datang balik ke kan..haha
 ( tak nak balik..tak nak taknak.. )
Berdrama pulak aihh..hikkss...

 Ak da sampai kolej dah pun pukul 6 pagi tadi,..giller cepat sampainya walaupun gerak kol 11 lebih semalam .
Ak membuta je dalam bas tu..
BAs ade berhenti kat R&R..tapi ak tader la turun sebab kedai bege tak bukak pun..haha
Ak kelaparan.

Check  in bilik dalam 6.15am then subuh jap, terus gi pantri.
Amek air panas untuk merendam bubur..Lapar sihh...



Ok la..entry terlebih panjang dari ak lepas balik kolej.
dah 2.30pm..kene mengemas dah ni.
Bilik baru tinggal 2 minggu kot,da bersawang bagai..Sabo je lah..
 To all readers..thanks bace entry ne..
Cheonmal Saranghae  !!


Saranghae.
RynieNas KyuHyun


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...