CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Wednesday, September 5, 2012

Welcome to Taiping with Love..

Hai u olzzz...Welcome to Taiping with Love..muahh muahh..

Akhirnya ak sampai juga kat Taiping nih buat kali yang ke brape belas..Ohoohoii posting oh posting..
Ak posting kali ini untuk sem4 pulak..hehe..


Neh..tempat menginap..Dan ak dapat tingkat 3..That's sooooooo ''NICE"..cheittt

Praktikal kat wad A1..Female Ortho..
6 patient je tadi..perghh.
Wad D2.medical Female ..tu minggu depan .



Before sampai sini ak n the bebudak laen ikut lawatan ke rumah orang2 tu iaitu 
Rumah Seri Kenangan  ( RSK )kat Taiping nii..
alahhh, kalau tak ikut dari pintu depan,sbelah kolej ni je RSK tu..saje bagi feel jauh2 la konon kan..haihhh..
Second place kitorang gi ialah dekat Sekolah Tunas Bakti Taiping.

Dalam tu ak takleh nak snap pic ape ape pon..
Kawasan larangan bergambar..Ni je yg ak mampu tunjuk..Tu pon jumpa lepas search kat pakcik google..hehe...Thanksss Google.

Skolah ni khas untuk kanak2 lelaki berumur 10 hingga 18 tahun sahaja.
Mereka yang mempunya masalah kelakuan yang teruk serta tak terkawal jika disabitkan kesalahan jenayah akan dihantar ke sini bagi pemulihan selama 3 tahun, tapi kalau kelakuan dan prestasi bagus mungkin mereka akan keluar awal lah.

Oraitt, tu dari penerangan oleh orang penting skolah tu semalam..
Masa kitorang sampai kami diberi taklimat dan pendedahan tentang sekolah tu dan apa yang diajar oleh pasukan pengajar sekolah tu semasa kanak2 ni menjalani proses pemulihan.

Diorang diajar berkaitan dengan kemahiran la..
Elektrik
Kimpalan
Automotif
pertukangan ??..ade rasanya..
dan yang paling fames skali..
Roti dan kek.


Ak kempunan giller nak makan pizza yang diorang buat.Sempat beli roti biasa2 je..
Tapi seriously..sedap giller..dipasarkan kat seluruh kwsan Taiping rasanya hasil kek dan roti tu..
Baru je tadi jumpa sejenis  kat cafe Hosp Taiing neh...Dasyat ahh diorang..

Kat situ kanak2 paling muda berusia 13 tahun. Pemalu budaknya bila cik Misi datang melawat..hikhik
Kitorang dipersembahkan dengan nyanyian dan dikir barat dari diorang ..

Well, bukan nak kata la, tapi ramai jugak yang good looking...Hihi.. 


Pandai men gitar pulak..hadusssss...kenapalah boleh termasuk kat situ..
Nasib kita masing2 tak sama kan... =(

Suara pun sedap..nyanyi lagu Sejati sebijik mcm Awie..haha..Cair ati akak misi dengar !! hikhik

( Maafkan ak kerana masukkan gamba mamat bertiga ini..hehe..saje nak semakkan entry  )

Ok korang..Pada sesiapa yang lapar  lepas tgk kek n roti atas tu gi masak k..haha
Cik Misi takleh nak masak..boleh panaskan makanan pakai air panas je yang mampu...
wuuuuuuuuuuuuuu...sedey kisah idup ak..

Tata reader...
I love U !!..hikhik

Saranghae.
RynieNas KyuHyun


2 246 menaip-naip...:

Arham Md Ali

Mula-mula pelik kenapa masuk sekolah takleh snap gambar, rupanya sekolah pemulihan akhlak.

Macamana suasana dalam tu? Macam sekolah biasa ke macam penjara? Curious nak tahu.

RynieNas * KyuRyn

Arham..
sekolah tu mcm skola biasa jugak cuma tak ajar la BM,SJ dan sebagainya.. Diorang mesti kene lapor diri untuk setiap kegiatan..takut hilang..sebab pegawai diorang cakap kalau yg baru2 masuk suka men nyorok2 atas pokok la bagai..haha..Tu aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...