CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sila Tekan Untuk Saya...♥♥. SAYANG KAMOO ♥♥

♥♥ Jejak Jari Kalian Untuk Saya Melawat ... ♥♥

Saturday, September 15, 2012

When you get sick...(ermmm..I want my mak damn much..) =(


Yes..the Saturday that I've been waiting from Monday morning dan hari ni bermula lah cuti selama 2 hari setengah..
Gyaaaa...penat berdiri akan diganti kepada tidur tapi esok ak akan balik ke KSKB terchinta meneruskan khidmat bakti di Klinik Kesihatan Mengelembu..

Ak baru je memikirkan untuk mengemas segala barangan yang bersepah2 tapi ak rasa ak diserang demam secara tiba2 ...
Sakit tekak , sejuk gigil2 n sakit tulang..
Patutla ak rasa pening berpusing2 masa kat wad semalam dan tadi...

Sakit buat kita insaf dan lebih bersyukur serta menghargai kesihatan yang kita miliki selama hari ini kepada Allah S.W.T sebelum sakit mcm sekarang..

Bila tengok patient kat wad ak teringat kat mak ngan abah kat umah..
Macam mana tahap Diabetis abah..macam mana dengan mak pulak ...kadang2 terpikir kat diorang ak rasa nak nages pon ade...ishhh...
( Sorry u alzz..kalau ak tgh sakit ni memang mudah citer pasal mak abah n nanges2 walaupun baru 3 minggu je balik Perak ..hailaaa...... )

Next month datang Taiping lagi untuk night shift dan ak da boley rasa mcm mana mengantuknya dekat D2 medical Female sebab malam2 tak busy pon kecuali ada patient admit ward malam2 buta tak pon pagi disubuh hari..
Hikss...seram ak...Kene sedia kopi siap2 dalam pantri la nampaknya nih..

Next 2 weeks ade exam formatif. Wish me luck ..
Ya Allah S.W.T ..Semoga usaha ak study tak sia-sia.Aminnn

Haritu OSCE kan..masuk nih...:
  bandaging Stump Above Knee...


( ak terkial2 walaupun pakai 3 bandage saiz besar.)


Keyhole dressing

ak menggigil perah swab, gunting gauze...tapi Alhamdulillah...ok sumenyer..

Pendidikan kesihatan tentang jagaan kaki pesakit Diabetis.
Perkembangan dan pembesaran kanak-kanak 6 tahun.
Injection : pemberian insulin.
( yang ni kat wad ak paling suka buat...best bagi injection kat orang nih..hehe peace... )
Sebab masa 5 minit setiap station ak pulun habiskan dengan seawal yang m ungkin dan masa yang berbaki seminit dua ak buat dengar ape orang station sebelah tengah cakap...
So Automatic ak dapat tau sbelah curtain tu ade prosedur ape...hahaha...

Ni taktik rahsia ok..Sila jangan bagitahu sesape...hehehe




Itu lah sahaja kisah ak minggu ni...OSCE ak tak sempat nak update sejurus selepas berakhirnya
sebab ak tinggal Lappy ku ini di asrama Taiping sebab takut ak tak study tapi tgk movie...

Thankss u olzz melawat blog dan like.
SAYA SAYANG KAMU KETAT-KETAT.
muahhh-muachhhh
Tata Titi Tutu...

( sok nak gi makan Roti  canai double tripple yang ku idam-idamkan sejak minggu lepas...hikhik )



Saranghae.
RynieNas KyuHyun

0 246 menaip-naip...:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...